Šport > Moto športi
37 ogledov

Hamilton se je posul s pepelom

lewis hamilton EPA
Lewis Hamilton je prevzel vso odgovornost za šesto mesto na dirki za VN Madžarske. ''Žal mi je, fantje,'' je po prečkanju ciljne črte dejal aktualni svetovni prvak.

Dirka na Hungaroringu je prinesla veselje v garaže Ferrarija, Red Bulla, Toro Rossa in McLarna, manj zadovoljni pa so bili v taboru Mercedesa, kjer so prvič po letu 2013 dirko končali brez uvrstitve na zmagovalne stopničke.

Lewis Hamilton je začel z najboljšega startnega položaja, po odličnem startu Ferrarija in nenadejanemu izletu s steze pa je do konca prvega kroga nazadoval na deseto mesto.

V nadaljevanju je moral opraviti menjavo sprednjega krilca, zaradi dotika z Danielom Ricciardom pa ga je doletela še kazen vožnje skozi bokse.

Ko je že kazalo, da bo Rosberg prevzel vodstvo v skupnem seštevku prvenstva, pa je nemški dirkač v dvoboju z Ricciardom predrl zadnjo gumo in po postanku nazadoval na osmo mesto, tako da je Hamilton kljub katastrofalni predstavi še povečal svojo prednost pred moštvenim kolegom.

''Žal mi je, fantje,'' je v cilju izjavil Hamilton. ''To je bilo težko popoldne. Po pravici povedano, v tistem trenutku nisem toliko razmišljal o tem,'' je na vprašanje o nevšečnosti, ki se je pripetila Rosbergu, odvrnil Britanec.

''Ni mi pretirano odleglo, saj sem imel slab dan v pisarni - zelo slab dan v pisarni -, a ekipa se je z odločitvami dobro odrezala, tako da sem dobil nekaj točk.''

In kaj je tisto, kar je v nedeljskem popoldnevu najbolj obžaloval? ''Dirko,'' je bil neposreden dvakratni svetovni prvak, ki ima v skupnem seštevku zdaj 21 točk prednosti pred Rosbergom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.