Šport > Moto športi
2 ogledov

Hamilton se ni maščeval Hoyu

Hamilton je po Wembleyju zapeljal očeta Anthonyja.
1/30
Žurnal24 main
Za najboljšimi dirkači sveta je zanimiv vikend. V petek so prvaki prejeli pokale za sezono 2008, v nedeljo pa nastopili na Dirki prvakov. Žal je odpadel Hamiltonov dvoboj proti kolesu.
 
 

Ta sezona je bila sanjska. Uresničile so se mi sanje iz otroštva. Z družino smo prepotovali čudovito pot in izpolnili naše ambicije.

Lewis Hamilton

 
"Boril se bom do zadnjega atoma moči. To bo poseben trenutek. Tribune se bodo tresle," je pred dvobojem z Mercedesom SLR in Lewisom Hamiltonom dejal olimpijec Chris Hoy . Vsega dve in pol konjski moči večkratnega zlatega kolesarja naj bi se na stadionu Wembley po robu postavili brutalni moči srebrnega nemškega avtomobila, ki naj bi upravljal svetovni prvak v formuli 1. Žal pa je bila dirka iz varnostnih razlogov (olje na stezi) odpovedana. "To je veliko razočaranje. Res sem se veselil dvoboja z Lewisom. " Bržčas pa je bil še bolj razočaran Hamilton, ki si je želel maščevanja. Hoy je bil namreč s strani gledacev televizije BBC izbran za britanskega športnika leta. Hamilton je bil tako zvezda večera le v petek v Monaku. Na vsakoletni gala prireditvi ob koncu sezone dirkaških serij pod okriljem Mednarodne avtomobilistične zvezde ( Fia ) je dobil pokal za prvaka formule 1 2008. "Ta sezona je bila sanjska. Uresničile so se mi sanje iz otroštva. Z družino smo prepotovali čudovito pot in izpolnili naše ambicije. Dejstvo, da sem naslov prvaka osvojil v zadnjem krogu zadnje dirke, je še dodatni razlog, da sem tako zelo ponosen na sezono 2008. Od Melbourna do Brazilije sem do konca pritiskal prav vsak krog," je ob prejemu pokala dejal Hamilton. Na prireditvi je pokal za podprvaka prejel Felipe Massa , Stefano Domenicali pa pokal za konstruktorskega prvaka ( Ferrari ). Med zvezdami večera je bil tudi Sebastien Loeb , ki je petič zapored prejel pokal za prvaka v svetovnem prvenstvu v reliju.

Tretjič je zmagovalec Dirke prvakov Sebastien Loeb. Med državami je zmagala Nemčija. © EPA

 

 

Preberite še:

FIA dala zeleno luč za uvedbo enotnih motorjev.
Iz zgodovine: Naj zmaga najboljša kočija brez konj.

Če so bili prvaki v petek v zanje netipičnih suknjičih, so se le dva večera kasneje znova oblekli v svojo delovno obleko – v kombinezone. Neuresničen dvoboj Hamiltona in Hoya je bil le del vsakoletne Dirke prvakov ("Race of Champions" – ROC). Na Wembleyju so organizatorji pripravili atraktivno progo, kjer so se najboljši dirkači iz različnih prvenstev (formule 1, relija, DTM …) pomerili v enakih dirkalnikih. Tretjič je do zmage na ROC prišel Sebastien Loeb. V finalu tekmovanja je z buggiejem dvakrat premagal Davida Coultharda . "Vesel sem, da sem zmagal. Lani se te dirke nisem mogel udeležiti, zato sem še toliko bolj vesel, da mi je letos uspelo," je priznal Loeb, zadovoljen je bil tudi novopečeni upokojenec Coulthard. "Ni slabo izgubiti proti petkratnemu prvaku v reliju. Sam sem predvsem vesel, da sem se še enkrat srečal s številnimi prijatelji." Če je bil med posamezniki najboljši Loeb, pa je med državami do zmage na ROC prišla Nemčija. Zastopala sta jo Michael Schumacher in Sebastien Vettel . Največje presenečenje večera je bil dvoboj posameznikov v drugem krogu, ko je Schumacherja izločil Carl Edwards , dirkač iz serije Nascar.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.