Šport > Moto športi
9 ogledov

Hamilton vtrl sol na rano Rosbergu

lewis hamilton EPA
Lewis Hamilton je po zmagi na VN Rusije na pragu tretjega naslova svetovnega prvaka. ''Do konca je še daleč,'' ostaja previden britanski dirkač.

Dirkač Mercedesa je v največji možni meri izkoristil odstop moštvenega kolega Nica Rosberga in se z zmago v Sočiju povsem približal drugemu zaporednemu naslovu prvaka. Hamilton ima štiri dirke pred koncem 66 točk prednosti pred Sebastianom Vettlom in 73 pred Nicom Rosbergom.

Čez dva tedna bo v Austinu na sporedu VN ZDA, na kateri bi si Britanec že lahko privozil naslov, če bo osvojil devet točk več od dirkača Ferrarija oziroma dve več od moštvenega kolega.

''Nimam občutka, da je borbe konec. Na voljo je še veliko točk,'' je po zmagi v Sočiju dejal Hamilton. ''Na naslednji dirki se bom potrudil po najboljših močeh,'' je dodal 30-letnik.

nico rosberg | Avtor: EPA EPA
''Cilj je, da osvojim tretji naslov prvaka. Do takrat ni pomembno nič drugega. Veliko srečo imam, da sedim v tem dirkalniku. Rad se vračam v Austin, kjer sem dosegal izjemne uspehe. Veselim se. To je steza, na kateri se da uživati in se lahko približaš ljudem,'' je povedal Lewis.

Rosberg upravičeno razočaran

Rosberg, ki se je v Sočiju veselil drugega zaporednega najboljšega startnega položaja, nato pa znova ostal brez zmage, je vpisal drugo ničlo v letošnji sezoni in v skupnem seštevku zaostal tudi za Vettlom. ''Ne vem. Seveda bo zdaj zelo težko. Tako ali tako ne bi zmagal, če se kvarijo takšne reči, kot je pedal za plin,'' je bil razočaran Rosberg. ''Ne bom se predal, napadal bom naprej,'' je dodal.

Neizvršni predsednik srebrnih iz Brackleyja Niki Lauda razume jezo nemškega dirkača. ''Zelo je razočaran, a kot dirkač razume, da se takšne reči dogajajo. Vodil je na dirki in lahko bi zmagal, a tako se zgodi. Dirkač se nikoli ne preda, še posebej Nico,'' je povedal trikratni svetovni prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.