Šport > Moto športi
157709 ogledov

Hamilton žaluje: "Ne morem verjeti, da je ni več, življenje ni pravično"

Lewis Hamilton Instagram
Mlada navijačica britanskega dirkača Lewisa Hamiltona je izgubila boj z neozdravljivo boleznijo.

Sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton se je z ganljivim zapisom poklonil petletni Isli, ki je tragično umrla za posledicami možganskega tumorja. "Skrušen sem ob novici o Islini smrti. Ne morem prenehati razmišljati o njej. Ne morem verjeti, da je ni več in da je nikoli več ne bom mogel objeti. Življenje ni pravično," je zapisal Britanec.

Hamilton in Isla sta se spoznala med letošnjo dirko za VN Španije, katere se je družina udeležila v upanju, da bi deklici izpolnila njeno življenjsko željo.  "Ko smo izvedeli, kako hudo je z njo, smo jo vprašali, kam bi rada odšla na počitnice. Njen edini odgovor je bil, da želi obiskati Lewisa," je takrat sporočila dekličina mama.

 | Avtor: Instagram Instagram

Druženje je bilo zelo čustveno, ne samo za deklico in njeno družino, temveč tudi za dirkaškega zvezdnika. "Z besedami ne morem opisati, kako srečen sem ob njenem nasmehu. Videti njeno moč in nasmeh je največje darilo," je povedal statistično najuspešnejši dirkač vseh časov.

Isla ga je takrat prosila, če bi lahko zanjo zmagal na dirki, Hamilton pa ji je obljubil, da se bo potrudil po najboljših močeh. Na koncu je osvojil peto mesto.

Ponovno sta se srečala med dirkaškim koncem tedna v Silverstonu, kjer sta si izmenjala prisrčen objem. "Srečanje z deklico in njeno družino v Silverstonu je bilo zelo ganljivo. Bila je prava borka in velik navdih za vse nas. Za vedno boš ostala v mojem spominu," je zapis sklenil britanski dirkač. 

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 09:48 26.november 2022.

    Tole pa izvabi solze v oči.

  • Avatar Leon
    Leon 08:24 26.november 2022.

    Lewis je dokazal ,da je VELIK ČLOVEK ne samo dirkač .