Šport > Moto športi
18 ogledov

Hamiltona in Schumija težko primerjati

nico rosberg EPA
Nico Rosberg je pred sobotnimi kvalifikacijami za VN Kanade primerjal dirkanje ob Lewisu Hamiltonu in Michaelu Schumacherju.

Nemški dirkač pravi, da je nemogoče primerjati njegove dvoboje z aktualnim in nekdanjim moštvenim kolegom, saj se Mercedes nahaja v povsem drugačnem položaju kot med letoma 2010 in 2012.

Rosberg je tri sezone dirkal ob Michaelu Schumacherju, najuspešnejšemu dirkaču vseh časov, ki po povratku v formulo ena ni upravičil visokih pričakovanj in se tako na kvalifikacijah kot na dirkah pogosto znašel za moštvenim kolegom.

''Povsem različno,'' je dirkanje ob dveh svetovnih prvakih povzel Rosberg. ''Oba sta težka nasprotnika, a situacija je čisto drugačna, saj se dandanes potegujemo za zmage in prvenstva. Ko sva dirkala z Michaelom, smo se borili za osmo in 12. mesto,'' je dodal zmagovalec zadnjih dveh dirk za veliko nagrado.

''Ker se potegujeva za naslov, je na najinem internem obračunu večja pozornost, medtem ko pri Michaelu nihče ni niti opazil, da se boriva. Z Lewisom je vse skupaj bolj napeto in zapleteno, zato je težko primerjati,'' je sklenil Rosberg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.