Šport > Moto športi
11 ogledov

Hamiltonovi uspehi povečali zanimanje

Lewis Hamilton vn kitajske EPA
Organizatorje dirke za VN Britanije so navdušeni nad letošnjimi uspehi lewisa Hamiltona, ki so povečali zanimanje za ogled dirke v Silverstonu.

Za nami so prve štiri dirke sezone formule ena, glavni zmagovalec uvoda sezone pa je zagotovo moštvo Mercedes. Po zmagi Nica Rosberga v Avstraliji, je Lewis Hamilton nanizal tri zaporedne zmage in s tem močno osrečil svoje delodajalce, navijače in pa tudi organizatorje dirke za VN Britanije. Izjemna forma 29-letnega britanskega dirkača je sprožil val zanimanja sonarodnjakov za dirko v Silverstonu, ki bo letos na sporedu petdesetič.

Direktor Silverstona Neil England je priznal, da je bil pred trojčkom zmag Hamiltona nekoliko zaskrbljen na dprodajo vstopnic, zdaj pa so te "točno tam, kjer bi si želel, da so". Skrbi so organizatorjem povzročale predvsem spremembe pravil, saj so bili novi motorji precej slabo sprejeti na uvodni dirki v Melbournu, zdaj pa so obeti vendarle dobri. Dirkaški vikend v Silverstonu bo sicer letos spremenjen v štiridnevno dogajanje s številnimi dogodki, ki bo obiskovalcem dovolil v vse dela dirkališča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.