Šport > Moto športi
18 ogledov

Hat-trick Hamiltona, stopničke za Ferrari

Lewis Hamilton vn kitajske EPA
Lewis Hamilton je na dirki za VN Kitajske dopolnil svoj hat-trick in se veselil tretje zaporedne zmage v letošnji sezoni, kar mu je uspelo prvič v njegovi karieri. Drugi je bil Nico Rosberg, tretji pa Fernando Alonso, ki je Ferrariju privozil prve stopničke v letu 2014.

Lewis Hamilton (Mercedes) je dobil še tretjo zaporedno dirko v letošnji sezoni formule ena. Nekdanji svetovni prvak je zmagal na treh od štirih preizkušenj v letu 2014, še tretjič zapored pa se je moral z drugim mestom zadovoljiti njegov moštveni kolega Nico Rosberg (Mercedes).

Nemški dirkač je v skupnem seštevku zadržal štiri točke prednosti pred Hamiltonom. ''Nico, še vedno vodiš v skupni razvrstitvi, to ti je gotovo v tolažbo,'' je Nemca na zmagovalnem odru povprašal napovedovalec. ''Ne bi rekel 'še vedno', saj nameravam prednost obdržati,'' je odvrnil Rosberg in dal vedeti, da z drugim mestom ni povsem zadovoljen.

Ne spreglejte, kako sta se v zaključku dirke za tretje mesto borila Fernando Alonso (Ferrari) in Daniel Ricciardo (Red Bull) in zmedo v zadnjih krogih, ko so Hamiltonu predčasno pokazali kockasto zastavo, čeprav se je najprej zdelo, da je Britanec, ki je začudeno vprašal ''kockasta zastava?'' narobe preštel število krogov. Zaradi napake komisarjev se je dirka uradno končala po 54 krogih.

Več na:

Komentarjev 3
  • Andrej Kovačič 12:56 20.april 2014.

    kaj pa bi naj pomenila besedna zveza " ferrariju 3 mestu"? :)

  • sesa 12:06 20.april 2014.

    kaj ne stekaš bučman??? hat-trick tretja zaporedna zmaga, ferrariju 3 mestu.. očitno nisi slovenac...

  • sobota4 11:41 20.april 2014.

    Ali mi lahko kdo razloži ta naslov. ga ne razumem