Šport > Moto športi
3 ogledov

Heidfeld pred Coulthardom

Kimi Räikkönen je bil najhitrejši na obeh petkovih prostih treningih. Žurnal24 main
Na zadnjem treningu pred kvalifikacijami za VN Španije je najboljši čas postavil Nemec Nick Heidfeld (BMW). Na obeh petkovih treningih je bil najhitrejši Finec Kimi Räikkönen (Ferrari).
 

VN Španije, 3. trening

1. N. Heidfeld (NEM, BMW) 1:21,269
2. D. Coulthard (VB; Red Bull ) +0,196
3. F. Alonso (ŠPA, Renault) +0,330

Pred popoldanskimi kvalifikacijami, ki se začnejo ob 14.00, so dirkači formule 1 odpeljali še zadnji prosti trening. Kar nas lahko veseli, so zelo majhne razlike, med prvim in 15. je bila vsega sekunda razlike, obenem pa so v prvi deseterici tega tretjega treninga končali dirkači iz sedmih različnih moštev. Najhitrejši čas je postavil Nemec Nick Heidfeld ( BMW ), in sicer je njegov čas 1:21,269 pol sekunde slabši od v petek najboljšega časa Finca Kimija Räikkönena ( Ferrari ), ki je tokrat s slabo sekundo zaostanka za Heidfeldom trening končal na 13. mestu. Drugi čas treninga je dosegel Škot David Coulthard ( Red Bull Renault ), medtem ko njegov moštveni kolega, Avstralec Mark Webber , zaradi tehničnih težav ni odpeljal niti kroga. Domačin Fernando Alonso ( Renault ) je bil tudi na tretjem treningu v ospredju, z zaostankom treh desetink na tretjem mestu. Dirkača McLaren Mercedesa sta bila tudi danes v zlati sredini, Britanec Lewis Hamilton 11., Finec Heikki Kovalainen pa 15.

Heidfeld je z najhitrejšim časom zadnjega treninga napovedal lov na pole position. © Reuters

 


 

VN Španije, 1. trening

1. K. Räikkönen (FIN, Ferrari) 1:20,649
2. F. Massa (BRA, Ferrari) +0,050
3. L. Hamilton (VB, McLaren) +0,540.

Ferrarija sta bila najhitrejša na prvem prostem treningu formule 1 pred nedeljsko VN Španije, četrto dirko sezone 2008. Branilec naslova in vodilni v skupnem seštevku Kimi Räikkönen je bil na dirkališču Catalunya pri Barceloni najhitrejši, drugi čas je postavil njegov ekipni kolega, Brazilec Felipe Massa . Tretji je bil Britanec Lewis Hamilton (McLaren Mercedes), ki pa je imel pol sekunde slabši čas od obeh Ferrarijev. Hamiltonov klubski kolega Heikki Kovalainen je trening končal na petem mestu, medtem ko se je četrtega mesta razveselil Poljak  Robert Kubica iz moštva BMW Sauber, ki vodi v konstruktorskem seštevku. Renaultova voznika sta zasedla šesto in sedmo mesto. Domači adut Fernando Alonso je vseskozi zaostajal za svojim klubskim kolegom, Brazilcem Nelsonom Piquetom mlajšim , a je tik pred koncem treninga postavil nekoliko boljši čas.

 

VN Španije, 2. trening

1. K. Räikkönen (FIN, Ferrari) 1:21,935
2. N. Piquet (BRA, Renault) +0,084
3. F . Alonso (ŠPA, Renault) +0,097

Na petkovem popoldanskem treningu je v zadnjih minutah najhitrejši čas postavil Kimi Räikkönen, večji del treninga so bili v ospredju dirkači Williams Toyote in Renaulta. Časi tega treninga so bili dobro sekundo slabši od časov dopoldanskega, razlike med dirkači pa zelo majhne, saj je Robert Kubica na 12. mestu za najhitrejšim zaostal manj kot sekundo. Drugi najhitrejši je bil Nelson Piquet mlajši, tretji pa Fernando Alonso, njun čas pa je bil le desetinko slabši od Räikkönenovega. S četrtim časom se je dokazal Japonec Kazuki Nakajima (Williams). Dirkači McLaren Mercedesa in BMW Sauberja so bili v drugi polovici razpredelnice, Lewis Hamilton 11., Nick Heidfeld 13., Heikki Kovalainen pa 16., saj je zaradi tehnične okvare obstal ob stezi. Toda petek nikoli ne pokaže pravega razmerja moči.

Na drugem treningu je bil Alonso drugi, pravi pa, da stopničk letos ne pričakuje. © Reuters

 


 

Preberite še

Izjave pred dirko, o zgodovini VN Španije
Damon Hill o Hamiltonu

"S prvim dnem v Barceloni sem zadovoljen. Opravili smo zastavljeno delo in nismo imeli težav, to pa je tudi najpomembneje. Uravnoteženost dirkalnika je dobra, a se še vedno da kaj izboljšati. Kot običajno je v petek težko soditi, kako dobri so tvoji rivali. Mislim, da si lahko obetamo zelo tesen boj," je po petkovih treningih dejal najhitrejši, Kimi Räikkönen: "Sprašujete o novem nosu? Če ne bi bil nekaj posebnega, ga ne bi uporabili." "Težave smo imeli z uravnovešanjem bolida, pa še prekrmarjen je bil. Marsikaj smo poskušali, a nam težav ni uspelo prebroditi," je v petek popoldne priznal Hamilton, kljub spodbudnim rezultatom pa je bil z bolidom nezadovoljen tudi Alonso. Moštvo Super Agurija bo, čeprav ni našlo vlagatelja, ta dirkaški konec tedna nastopilo (v petek sta bila njihova dirkača na začelju). Kvalifikacije so v soboto ob 14.00, točke pa se bodo delile na dirki v nedeljo ob 14.00,ki jo bomo v živo  spremljali tudi na spletnem portalu zurnal24.si .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.