Šport > Moto športi
26 ogledov

Heidfeld srebrne zamenjal za Pirelli

Nick Heidfeld je še lani dirkal v formuli 1 - bil je dirkač BMW Sauberja. (Foto: Žurnal24 main
Nick Heidfeld ne bo več čakal, da se Michael Schumacher vrne v pokoj. Predčasno je prekinil pogodbo z Mercedesom in že ta torek dirka v Mugello - postal je testni dirkač izdelovalca pnevmatik Pirellija.
Nick Heidfeld je bil lani dirkač BMW Sauberja, za to sezono pa ni dobil rednega kokpita in se je moral zadovoljiti z rezervnim pri Mercedesu.

Čeprav je večina članov karavane formule 1 še na počitnicah (naslednja dirka bo zadnji konec tedna v avgustu v Spaju), pa je današnji torek za to elitno tekmovanje pomemben dan. Proizvajalec pnevmatik Pirelli, ki bo od prihodnje sezone naprej zamenjal dosedanjega opremljevalca moštev z gumami Bridgestone, v Mugellu začenja s testiranji pnevmatik za formulo 1. Svoje prve pnevmatike za to tekmovanje po skoraj 20 letih bodo preizkušali na lanskem Toyotinem dirkalniku.

Prepričan sem, da bom s svojimi izkušnjami lahko dal Pirelliju uporabne informacije za razvoj pnevmatik za prihodnjo sezono.
Nick Heidfeld

Za volanom dirkalnika je nemški dirkač Nick Heidfeld. Mercedes je dopoldne potrdil, da je Heidfeldova pogodba z njihovo tovarno (letos je bil njihov rezervni dirkač, a ni dobil nobene priložnosti za dirkanje) predčasno prekinjena, da bi lahko postal uradni Pirellijev testni dirkač. "Nick je zelo izkušen dirkač in tako smo prepričani, da bo njegovo dirkaško in tehnično znanje zelo koristno Pirelliju in posledično tudi našemu športu. Nick nam je bil v veliko pomoč in tako smo veselili, da zdaj dobiva novo priložnost v karieri," je sporočil šef Mercedesa Ross Brawn.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.