Šport > Moto športi
6 ogledov

Heikki bi kariero končal v McLarnu

Finec Heikki Kovalainen bo tudi drugo leto dirkal za McLaren Mercedes. Žurnal24 main
Finec Heikki Kovalainen je dobil potrditev, da bo tudi drugo leto dirkal za ekipo McLaren Mercedes. Norbert Haug verjame, da bo 26-letni Finec še napredoval in z njimi posegel še višje.
 

Preberite še...

Napoved Velike nagrade Madžarske (Hungaroring)

Finski dirkač formule 1 Heikki Kovalainen bo tudi prihodnjo sezono za volanom McLaren Mercedesa. To je v četretek sporočilo vodstvo tega britansko-nemškega moštva in tako dokončno ovrglo domneve, da bi se v kokpitu njihovega bolida lahko znašel Nemec Nico Rosberg, zdaj član Williams Toyote. "Veseli smo, da bomo s Heikkijem sodelovali tudi v prihodnje, in močno verjamemo, da bo prilezel še višje kot doslej," je povedal športni direktor Mercedesa Norbert Haug. Šestindvajsetletni Finec je v ekipo prišel letos in zamenjal dvakratnega svetovnega prvaka Španca Fernanda Alonsa. Kovalainen je po desetih od osemnajstih dirk z 28 točkami trenutno na šestem mestu razvrstitve voznikov.

 
 

Ekipa ima velik potencial in jaz si želim biti del nje. Po pravici povedano, bi si kariero želel končati prav v tej ekipi.

Heikki Kovalainen

 
"Nisem bil zaskrbljen s podpisom nove pogodbe. Od začetka sodelovanje z McLarnom je bila obojestranka želja, da skupaj ostanemu mnogo, mnogo let. Lahko rečem, da sem s to ekipo zelo zadovoljen. Ekipa ima velik potencial in jaz si želim biti del nje. Po pravici povedano, bi si kariero želel končati prav v tej ekipi," je v četrtek novinarjem razlagal Kovalainen. Z obstankom Kovalainena v ekipi je zadovoljen tudi Lewis Hamilton: "Da bo ostal, vem že kar nekaj časa. To je super. Vzdušje v ekipi je odlično, tudi zaradi Heikkija, ker skupaj dobro delava."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.