Šport > Moto športi
19 ogledov

Herbert: "Schumacher ni več najboljši"

Schumacher je prvič po vrnitvi dejal, da v dirkanju ne uživa več. (Foto: Reuters Žurnal24 main
"Ne more se soočiti s situacijo, ki je ni vajen – ni več najboljši v karavani," o zatonu Michaela Schumacherja pove Johnny Herbert, ki bi bil presenečen, če bo sedemkratni prvak po tej sezoni še vztrajal.

Vse bolj je jasno, da se 42-letni Michael Schumacher (Mercedes) ne more več kosati z 10, 15 let mlajšimi tekmeci, niti z ekipnim kolegom Nicom Rosbergom. Po štirih dirkah ima le osem točk, 14 manj od Rosberga in 87 od vodilnega v seštevku Sebastiana Vettla (Red Bull). Triletna pogodba z Mercedesom mu poteče po koncu naslednje sezone, a potem ko je v nedeljo dejal, da ne uživa več v dirkanju, je vse več takih, ki so mnenja, da bo dokončno odnehal že po letošnji sezoni. "Preprosto dejstvo je, da ni več najhitrejši dirkač," je v svoji kolumni zapisal nekdanji Schumacherjev ekipni kolega iz časov dirkanja pri Benettonu (1994, 1995) Johnny Herbert. "Schumacher ni izgubil vseh svojih kvalitet, nova generacija je pač boljša. Raven za zmage v formuli 1 se je dvignila in Michael ni na pravi ravni. Mislim, da ni počasnejši, kot je bil, ko je osvojil sedem naslovov prvaka, preprosto se ne more soočiti s situacijo, ki je ni vajen – ni več najboljši v karavani, nima več najboljšega materiala in ekipni kolega Rosberg ga neprestano premaguje."

Ni se vrnil, da bi bil v sredini razpredelnice, njegove sanje so bile, da bi spet zmagoval, da bi Mercedesa naredil zmagovalnega. Ni se izteklo, kot se je nadejal, in zato bi me presenetilo, če bo po letošnji sezoni nadaljeval.
Johnny Herbert

Medtem pa v zmagovalca 91 dirk formule 1 še naprej zaupajo vodilni možje Mercedesa, pa čeprav je bil v nedeljo v Istanbulu sam kriv za nov spodrsljaj (trčenje s Kamuijem Kobajašijem in nato le 12. mesto). "Ko ni uspehov, so kritike pač del življenja. Ko sedemkratni prvak ne dosega rezultatov, kritike kar dežujejo. To razumem, saj od Michaela in Mercedesa vsi pričakujejo najboljše rezultate in takšni so tudi naši cilji. Analiza Michaelovih časov na kvalifikacijah in dirki v Istanbulu kaže, da je imel dober ritem. Če ne bi bilo trčenja v drugem krogu, je bil dovolj dober, da bi bil šesti ali sedmi," je v bran živi legendi formule 1 stopil prvi mož Mercedesa, Norbert Haug. "Razumem, da se Michael v nedeljo ni preveč zabaval, ko pa se je tako trudil, a bil le 12. Brez trčenja bi bil boljši. Prepričan sem, da bo na naslednji dirki v Barceloni spet užival. Verjamemo v svojo ekipo, v svoja dirkača, mirno in osredotočeno delamo, da bi dosegli svoje cilje." Drugi čas na kvalifikacijah Nica Rosberga je dokazal, da je res tako.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.