Šport > Moto športi
28 ogledov

Hirvonen drvi proti zmagi

Mikko Hirvonen EPA
Pred zadnjim dnevom relija po Portugalski s prednostjo več kot minute vodi Mikko Hirvonen, ki je na dobri poti do zmage. Na drugem mestu mu sledi Mads Ostberg, na tretjem pa Jevgenij Novikov.

Finski voznik Mikko Hirvonen (Citroen) vodi na reliju po Portugalskem. Na drugem mestu je Norvežan Mads Ostberg (Ford Fiesta), ki za vodilnim zaostaja 1:11,9 minute, na tretjem mestu pa je še s pol minute večjim zaostankom Rus Jevgenij Novikov (Ford Fiesta). V nedeljo voznike čaka še šest hitrostnih preizkušenj.

Norvežan Petter Solberg s tovarniškim fordom je dobil štiri od sobotnih šestih hitrostnih preizkušenj, kar mu je prineslo napredovanje v skupni razvrstitvi na peto mesto. Solberg je po petkovih "brzincih" zletel s ceste in sobotni dan začel iz 11. mesta.

Prireditelji relija so zaradi varnosti sicer v petek odpovedali zadnje tri načrtovane hitrostne preizkušnje, že na prvi etapi pa je v četrtek po lastni napaki odstopil svetovni prvak Francoz Sebastien Loeb, ki je svojega citroena večkrat prevrnil, a se ne on ne sovoznik Daniel Elena nista poškodovala. Nato je napako naredil tudi Jari-Matti Latvala (Ford), ki pa nadaljuje z dirkanjem.

Reli po Portugalski, 16. hitrostna preizkušnja:

1. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (Fin/Citroen DS3) 2;59:33,6
2. Mads Ostberg/Jonas Andersson (Nor/Šve/Ford Fiesta RS) + 1:11,9
3. Jevgenij Novikov/Denis Giraudet (Rus/Fra/Ford Fiesta RS) + 1:41,2
4. Nasser Al Attiyah/Giovanni Bernacchini (Kat/Ita/Citroen DS3) + 6:10,1
5. Petter Solberg/Chris Patterson (Nor/Vbr/Ford Fiesta RS) + 6:26,5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.