Šport > Moto športi
24 ogledov

Honda: "Lorenzo se ne bo predal"

motogp mugello vn italije 2011 Reuters
Letošnja sezona razreda MotoGP se vsaj na prvi pogled razpleta po željah tovarniške ekipe Honde, toda pri japonskem gigantu še ne hladijo penine, saj se zavedajo, da bo aktualni prvak Jorge Lorenzo nevaren vse do konca.

Šef Hodine ekipe v kraljevem razredu Shuhei Nakamoto je tako svojim zaposlenim poslal jasno sporočilo, da sezona še zdaleč ni končana ter da jih tudi v drugem delu sezone čaka težko in naporno delo. Japonec se zaveda, da si ne smejo privoščiti spodrsljaja, čeprav je njegova ekipa slavila na kar sedmih od prvih 10 dirk v letošnji sezoni.

Pri Repsol Hondi z odličnimi rezultati prednjači predvsem Avstralec Casey Stoner, ki je nedvomno prvo ime sezone. S petimi zmagami in skupno kar devetimi stopničkami ima na prvem mestu skupnega seštevka 20 točk prednosti pred drugouvrščenim aktualnim prvakom Jorgejem Lorenzom (Yamaha), ki ne blesti, vendar vozi zelo konstantno in pridno nabira točke. Nakamoto ravno zaradi tega, kljub najuspešnejši sezoni Honde po letu 2006 (takrat so v celotni sezoni zbrali osem zmag), ničesar ne želi prepuščati naključju in opozarja predvsem na Lorenza kot na najresnejšega konkurenta. "Honda je dobila sedem od 10 dirk, toda Lorenzo je zelo trd tekmec. Ne bo se predal," opozarja Nakamoto in nadaljuje: "Že najmanjša napaka lahko zaplete položaj v prvenstvu. Na vsaki dirki bomo dirkali zelo odgovorno in osredotočeno, da bi se izognili napakam, ki bi nas stale točk."

Kot smo že pisali, je letošnja sezona za Hondo res zelo uspešna. Ob Stonerju na prvem sta tukaj tudi Andrea Dovzioso na tretjem in Dani Pedrosa na četrtem mestu v skupnem seštevku. Nakamoto pa ima še eno veliko željo – da bi njegovi trije dirkači do konca sezone eno od dirk končali na prvih treh mestih: "Konkurenca je zelo močna, tako da težko rečem, da bo to lahko. Na drugi strani so to naše sanje, ki jih lovimo že nekaj časa, in to nam bo cilj na vseh prihodnjih dirkah, da sanje čim hitreje uresničimo. Ob tem pa seveda želimo tudi naslov."

V naslednji sezoni znova z dvema

Kljub dobrim rezultatom Honda v prihodnje v kraljevem razredu ne bo več nastopala s tremi tovarniškimi dirkači, temveč se bo vrnila k preizkušeni formuli dveh dirkačev (Stoner, Pedrosa) v ekipi. Mesto v ekipi bo tako izgubil Dovizioso, ki bo naslednjo sezono nastopal pri poltovarniški ekipi LCR Honda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.