Šport > Moto športi
182 ogledov

Honda odslej z dvema svetovnima prvakoma

Marquez in Mir Reševalni pas/Twitter
MotoGP moštvo Honda Racing Corporation (HRC) je potrdilo, da je svetovni prvak iz leta 2020 podpisal dvoletno pogodbo in bo član ekipe Repsol Honda (vsaj) v sezonah 2023 in 2024.

Še pred Veliko nagrado San Marina je dirkaški svet razreda motoGP pozdravil novico, da se svetovni prvak iz leta 2020 s prihodnjo sezono seli k moštvu Repsol Honda, kjer že domuje serijski prvak Marc Marquez. Ta je že izrekel dobrodošlico zdajšnjemu članu Suzukija, moštva, ki se po aktualni sezoni zaradi finančnih težav poslavlja iz karavane motoGP.

Honda bo imela tako v tovarniški ekipi kar dva svetovna prvaka, iz tovarniškega moštva se bo poslovil Pol Espargaro, ki se pri Hondi nikakor ni znašel. V preteklosti je dirkal za KTM, v prihodnji sezoni pa bo član nove ekipe v karavani razreda motoGP GasGas Factory Racing Team. 

"Navdušen sem, da lahko uradno naznanim, da se bom v prihodnji sezoni pridružil ekipi Repsol Honde," je dejal Joan Mir. "Hvala HRC-ju za izkazano zaupanje in ponujeno priložnost, da bom lahko branil te zgodovinske barve, ki so polne zgodovine in naslovov svetovnega prvaka," je še dodal Katalonec. Mir sicer na VN San Marina ne bo dirkal, saj še ni povsem okreval po poškodbi desnega kolena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.