Šport > Moto športi
9 ogledov

Horner potrdil interes Volkswagna

red bull christian horner EPA
Šef Red Bulla Christian Horner je končno priznal, da se Volkswagen zanima za nakup ekipe, a obenem zatrdil, da se o konkretnih ponudbah še niso pogovarjali.

Red Bull je nedavno potrdil, da bo predčasno končal sodelovanje z Renaultom in bo v primeru, da si ne bo uspel zagotoviti konkurenčnega motorja, vzel slovo od formule 1.

V avstrijski ekipi so namigovanja, da naj bi se za nakup zanimal osramočeni Volkswagen, ki se je znašel v središču afere Dieselgate, sprva označili za navadne špekulacije, zdaj pa je Christian Horner priznal, da so v kontaktu z nemškim gigantom.

''Mislim, da je dobro, da je VW pokazal interes za formulo 1, a v tem trenutku so to samo špekulacije. Četudi bi se odločili, da se pridružijo F1, bi potrebovali vsaj dve, tri leta, da bi naredili konkurenčnem motor,'' je povedal Horner.

Če se bo Red Bull dogovoril za sodelovanje z nemškim podjetjem, si bo še vedno moral zagotoviti pogonski sklop za prihajajočo sezono. Med najresnejšimi kandidati je Ferrari, vendar je lastnik Dietrich Mateschitz že napovedal, da bodo zahtevali identične motorje, kot jih uporabljajo rdeči iz Maranella, drugače bodo pobrali šila in kopita ter zapustili F1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.