Šport > Moto športi
26 ogledov

Horner: "S Ferrarijem povezujejo vse dirkače"

Mark Webber EPA
Šef ekipe Red Bull Racing Christian Horner pravi, da ne vidi nobenega razloga, zakaj bi Mark Webber želel zapustiti ekipo. Že nekaj časa se namreč namiguje, da naj bi Avstralec pri Ferrariju nasledil Felipeja Masso.

Poleg namigovanj, da bo v sezoni 2013 Webber sedel v poskočnem konjičku, pa nekateri celo trdijo, da je dogovor že sklenjen. Po Webbru, ki je povezavo s Ferrarijem zanikal pred dnevi, se je zdaj oglasil še Horner. "Vsako pomlad se pojavi ideja, da Mark odhaja v Ferrari. Mislim, da je to neizbežno, saj so že vse dirkače na neki način povezovali z Alonsom, toda mi smo osredotočeni nase," je bil jasen šef Red Bulla. "Mark uživa v ekipi, zadovoljen je tu in mi smo zadovoljni z njim. O prihodnosti se bomo pogovarjali ob primernem času. Mislim, da je Mark srečen, je v dobrem položaju, a špekuliranje je seveda del tega športa," je dodal Horner.

Webber se v letošnji sezoni še ni uvrstil na zmagovalne stopničke, vendar je njegov zaostanek za moštvenim kolegom Sebastianom Vettlom manjši kot lani, zato Horner pričakuje, da se bo situacija še izboljšala. "Mark je na prvih nekaj dirkah vozil zelo dobro. Seveda bi ga radi videli na zmagovalnem odru, toda privozil je nekaj ključnih točk in zagotovo bo imel dobro sezono," je zaključil Horner, ki ga veseli dejstvo, da dirkača drug drugega motivirata in iz sebe povlečeta najboljše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.