Šport > Moto športi
18 ogledov

Horner: "Vettel potrebuje tri perfektne dirke"

Vettel Alonso VN Indije New Delhi stopničke Red Bull Ferrari EPA
Sebastian Vettel je s štirimi zaporednimi zmagami bitko za naslov v formuli 1 spet naredil dolgočasno kot v zadnjih sezonah, toda šef moštva Red Bull Christian Horner opozarja, da avstrijske ekipe izjemen niz ne sme ponesti.

Sezona, ki se je začela s sedmimi različnimi zmagovalci na prvih sedmih velikih nagradah, se preveša v zaključek, tri dirke pred koncem pa je Sebastian Vettel s štirimi zaporednimi zmagami v "pole positionu" za končno zmago.

25-letni Nemec in dvakratni svetovni prvak je na zadnji dirki v Indiji prvič v karieri zmagal četrtič zapored, prav nič pa ne kaže, da podviga ne bo izboljšal v Abu Dabiju. Šef njegove ekipe Christian Horner kljub vsemu opozarja, da se morata Red Bull in Vettel osredotočiti na zadnje tri dirke.

"Besede so na koncu zaman, mislim, da je vse odvisno od tega, kaj storiš na stezi," je Horner komentiral besede Fernanda Alonsa, ki je zatrdil, da lahko s Ferrarijem še vedno osvoji naslov. "Vsi lahko prerokujemo, ampak ... Mi se zdaj osredotočamo na Abu Dabi, da bi izvlekli čim več iz dirkalnika, dirkačev, strategije, zanesljivosti. Morali bomo imeti tri perfektne vikende."

Alonso začel miselne igrice

Horner bi lahko z rdečimi biki že na naslednji dirki osvojil tretji zaporedni konstruktorski naslov, a se zaveda, da lahko en odstop povsem spremeni podobo v skupni razvrstitvi. Ekipe so potrebovale kar nekaj časa, da so se spoprijateljile z novimi Pirellijevimi gumami.

"Trdo smo delali, da smo spoznali te gume in spremembe v pravilih, ekipa pa je v tem pogledu opravila super delo, " je nadaljeval Horner. Alonso je začel tudi z miselnimi igricami, saj je dejal tudi, da se poleg Vettla bori tudi proti "čudežnemu" konstruktorju Red Bulla Adrianu Neweyju.

Newey je osvojil naslove s tremi različnimi moštvi, njegove revolucionarne spremembe na dirki v Singapurju pa so bitko za naslov obrnile v Vettlov prid. Nezadovoljni so s svojo nestanovitnostjo tudi pri McLarnu.

"Če si spredaj lahko paziš na svoje gume, lahko paziš na vse in mislim, da se on (Vettel, op. a.) ne čuti preveč ogroženega s strani dirkalnika, ki je za njim," je po zadnji dirki povedal Martin Whitmarsh. "Stvari smo mu preveč olajšali. Morali bi se mu bolj približati na startu, ampak ni se nam uspelo 'prilepiti'."

Navdih Ferrarija SP 1982

Ferrarijev šef Stefano Domenicali je pristavil, da ima Red Bull brez dvoma boljši dirkalnik, kar pa še ne pomeni, da je bitka za naslov odločena.

"Morali bomo trdo delati. Če rečemo, da so močnejši, to še ne pomeni, da bomo spremenili svoj pristop," je dejal Domenicali. "Svojim fantom sem rekel, da Italija na SP 1982 ni bila najmočnejša, a je osvojila naslov. Imamo ta luksuz, da je z nami Fernando, ki je dirkač številka ena in borili se bomo do konca."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.