Šport > Moto športi
13 ogledov

"Idol" Hamilton v Red Bull? "Ne."

Lani je Lewis Hamilton zmagal trikrat, predlani le dvakrat, v sezoni 2008, ko je EPA
Bo novi menedžer Lewisa Hamiltona, Simon Fuller (znan kot producent šova Ameriški idol), Britancu v primeru nove neuspešne sezone z McLarnom poiskal drugo moštvo? Prave alternative ni.
Fernando Alonso opozarja, da McLaren ni tako slab, kot je to kazalo na testiranjih: "Boljši so, kot se zdi. Testiranja ne pojasnijo ničesar. McLaren se ne bo boril za 10. mesto, ampak za stopničke."

Na obzorju je tretja zaporedna sezona, ko vsaj na prvih nekaj VN svetovni prvak iz leta 2008 Lewis Hamilton (McLaren) ne bo imel konkurenčnega dirkalnika za zmage. Navijači z Otoka mu že svetujejo, naj si v tem primeru čim prej poišče novo moštvo. Na to temo je spregovoril tudi vodja tekmecev iz Red Bulla, Christian Horner, češ da Hamilton ne bo toleriral še ene sezone, ko bosta Red Bull in Ferrari boljša. "Lewis je izjemen dirkač. Je nekdanji svetovni prvak. Je eden najboljših v karavani. V primeru nove neuspešne sezone ne bo zadovoljen." Ali to pomeni, da bi lahko postal naslednik Marka Webbra pri Red Bullu? "Ne, nočem reči, da se oziramo za njim, da bi prišel v našo ekipo. Zadovoljni smo z dirkačema, ki ju imamo."

Hamiltonova letna plača pri McLarnu naj bi bila 15 milijonov ameriških dolarjev, Vettlova pri Red Bullu pa 10 milijonov.

Red Bull za Hamiltona res ne bi bil prava izbira, saj dobro vemo, da Dietrich Mateschitz že več kot 10 let vlaga v Sebastiana Vettla in bo ekipa vsaj še do konca sezone 2014 dihala za nemškega dirkača. V ponedeljek je aktualni prvak namreč podaljšal pogodbo. "To bi bilo zelo napeto partnerstvo, a ničesar ne smemo izključiti," previdno o morebitni navezi Vettel-Hamilton pove Horner. Ker ima dolgoročno pogodbo s Ferrarijem Fernando Alonso, Mercedes pa stavi na nemške dirkače, pravzaprav Hamilton nima neke resne opcije za zamenjavo ekipe. Tema o Hamiltonovi prihodnosti je postala aktualna tudi zato, ker je po letu dni našel novega menedžerja. Nekoč je bil to njegov oče Anthony Hamilton, zdaj je to postal Simon Fuller oziroma njegova menedžerska agencija. Fuller je menedžer tenisaču Andyju Murrayju in nogometašu Davidu Beckhamu. Je pa to tisti Simon Fuller, ki kot televizijski producent služi milijone z oddajami, kot je Ameriški Idol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.