Šport > Moto športi
40 ogledov

''Igral se je z mojim življenjem''

hancock pedersen speedway pretep Reševalni pas/Twitter
Dirko švedske lige Speedway Elitserien je zaznamoval Američan Greg Hancock, ki se je po trčenju z Dancem Nickijem Pedersenom odločil, da bo fizično obračunal s svojim velikim rivalom.

Nicki Pederson je v drugem krogu dirke na Švedskem zadel sprednje kolo svetovnega prvaka Grega Hancocka. Američanu, ki velja za enega najbolj prijaznih spidvejistov v karavani, so popustili živci, zato se je odločil, da bo pravico vzel v svojo roke.

Dirka je bila začasno prekinjena, Hancock pa je stekel proti svojemu rivalu in ga v stilu igralca ameriškega nogometa zrušil z motorja. Pretep so prekinili delavci ob dirkališču. ''Ne mara izgubljati in takrat se spremeni v norca. Ponavadi ne reagiram tako, saj je potrebno veliko več, da se razjezim. Sam sem kriv, ker mu to dopuščam. Tokrat sem imel dovolj,'' je pojasnil Hancock, ki bo moral zaradi incidenta plačati 500 evrov kazni.

Pedersen je znan kot brezkompromisen dirkač, ki je bil v preteklosti udeležen v kar nekaj incidentov. Prav spomini na pretekle dogodke so bili glavni razlog, da je Hancocku zavrela kri.

''Moja reakcija ni bila pravilna. Spomnil sem se na nedavni incident in izgubil živce. Šport je že tako dovolj nevaren. Prekipelo mi je. Ne razjezim se zlahka, toda igral se je z mojim življenjem. To počne znova in znova in jo odnese brez posledic. Potem pa želi ustvariti vtis, da ni bila njegova krivda,'' je povedal Hancock in dodal: ''To počne tudi drugim dirkačem. Hotel sem ga kaznovati. Ni mu mar za druge.''

Pedersen je imel, kakopak, drugačen pogled. ''Hancocka sem povsem lepo prehitel. Ne vem, kaj se je zgodilo z njim. Presenečen sem nad njegovo reakcijo. V tem incidentu ni bilo nič zlonamernega in ničesar nisem storil narobe. Bil sem hitrejši od njega,'' je zatrdil Danec, ki bi se po presoji komisarjev nesreči lahko izognil, zato so ga izključili iz dirke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.