Šport > Moto športi
41 ogledov

Indy: huda nesreča vzela življenje dirkača

Huda nesreča v Las Vegasu
1/7
Reuters
V hudi nesreči 15 dirkalnikov na dirki v Las Vegasu je preminil 33-letni britanski dirkač Dan Wheldon. Tekel je 13 krog dirke serije IndyCar, ko je Wheldonov dirkalnik poletel v zaščitno mrežo in zagorel. Nesrečnega Britanca so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, kjer je dve uri kasneje umrl.

Dvakratni zmagovalec prestižne dirke Indy 500, 33-letni Britanec Dan Wheldon, se je smrtno ponesrečil na dirki v Las Vegasu. V 13. krogu je bil udeležen v množičnem trčenju 15 dirkalnikov na drugem ovinku, pri čemer je njegov dirkalnik poletel v zaščitno mrežo in zagorel, razbitine pa so ležale po celotni stezi. Wheldona so s helikopterjem prepeljali v lokalno bolnišnico, kjer pa so dve uri kasneje oznanili njegovo smrt.

"IndyCar z žalostjo oznanja, da je Dan Wheldon preminil zaradi hudih poškodb," je v uradni izjavi povedal izvršni direktor tekmovanja Randy Bernard. "Naše misli in molitve so danes z njegovo družino." Dirka je bila odpovedana, dirkači pa so se kasneje vrnili in odpeljali ganljivih pet krogov v spomin na umrlega kolega. Škot Dario Franchitti je neustavljivo jokal, ko se je pripravljal na prihod na stezo.

"Že po petih krogih sem videl, da so ljudje začeli delati nore stvari," je povedal Franchitti, ki se je nesreči izognil, po odpovedi dirke pa osvojil tretji zaporedni naslov prvaka. "Obožujem trdo dirkanje, ampak zame to res ni vse. Ena majhna napaka ... Trenutno sem otopel in brez besed. Z nekom se šališ po radijskih zvezah, v naslednjem trenutku pa ga ni več."

Nesreča skozi kamero na dirkalniku Daria Franchittija:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.