Šport > Moto športi
26 ogledov

Izgubljeni Coma izgubil vodstvo

marc coma dakar 2011 EPA
Trinajsto etapo relija Dakar je med motociklisti dobil Helder Rodrigues. Za glavno zgodbo dneva pa je poskrbel Marc Coma, ki se je izgubil in zapravil vodstvo v skupnem seštevku. Med avtomobilisti je bil najhitrejši vodilni v skupnem seštevku Stephane Peterhansel.

Za vozniki na Dakarju je predzadnja etapa letošnjega relija, 375 kilometrov dolga preizkušnja od Nasce do Pisca. Ta se ni dobro končala za Španca Marca Como, ki je napačno zavil in med motociklisti zapravil vodstvo. Zmagal je Portugalec Helder Rodrigues. Med avtomobilisti je bil danes najhitrejši Francoz Stephane Peterhansel, ki vodi tudi skupno.

Osmoljenec današnjega dne je nedvomno Coma, ki je na 13. etapi napačno zavil, se izgubil in s šele 18. mestom izgubil skupno vodstvo. Za vnovič vodilnim Francozom Cyrilom Despresom zdaj zaostaja nekaj več kot enajst minut. Despres je bil danes drugi, za zmagovalcem Rodriguesom je zaostal 47 sekund.

"Začel sem zelo hitro, kolikor sem lahko, saj sem vedel, da bo težko ostati v ospredju. Po 25 kilometrih sem imel tehnične težave zaradi katerih sem moral upočasniti. Imel sem težave z menjalnikom in bal sem se, da sploh ne bom mogel nadaljevati. Tako da sem pravzaprav srečen, da sem vsaj na drugem mestu," je po današnji spodleteli etapi dejal Coma.

Despres, ki je na reliju zmagal v letih 2005, 2007 in 2010, pa je povedal: "Nisem takšen, da bi se veselil neuspeha konkurentov, tudi če je to Marc Coma. Pri točenju goriva sem videl, da imam pet minut naskoka, a sem se nato tudi sam nekajkrat izgubil. Danes je bilo izredno težko s psihološkega vidika, ostane nam še dan dirkanja."

Med avtomobilisti zanesljivo proti svoji deseti skupni zmagi vozi Francoz Stephane Peterhansel, ki je bil najboljši tudi na današnji etapi. Nani Roma, ki je skupno drugi, za Peterhanslom pa zaostaja že skoraj 45 minut, je bil danes sedmi in je zaostal več kot 20 minut.

V nedeljo je na sporedu še zadnja preizkušnja, 283 kilometrov dolga etapa od Pisca do Lime.

Reli Dakar, motociklisti, 13. etapa:

1. Helder Rodrigues (Por/Yamaha) 3;21:16
2. Cyril Despres (Fra/KTM) + 0:47
3. Jordi Viladoms (Špa/KTM) 3:00

Reli Dakar, motociklisti, skupni vrstni red:

1. Cyril Despres (Fra/KTM) 43;01:54
2. Marc Coma (Špa/KTM) + 11:03
3. Helder Rodrigues (Por/Yamaha) 1;11:27

Reli Dakar, avtomobilisti, 13. etapa:

1. Stephane Peterhansel/Jean-Paul Cottret (Fra/Mini) 3;09:47
2. Giniel de Villiers/Dirk Von Zitzewitz (JAR/Nem/Toyota) + 8:29
3. Leonid Novicki/Andreas Schulz (Rus/Nem/Mini) + 12:55

Reli Dakar, motociklisti, skupni vrstni red:

1. Stephane Peterhansel/Jean-Paul Cottret (Fra/Mini) 38;28:51
2. Nani Roma/Michel Perin (Špa/Fra/Mini) + 42:57
3. Giniel de Villiers/Dirk Von Zitzewitz (JAR/Nem/Toyota) + 1;15:09

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.