Šport > Moto športi
23 ogledov

Jacques s svojo ekipo v F1?

Tekmeca iz sezone 1997 Villeneuve in Schumacher sta se srečala na letošnji VN Ka Žurnal24 main
Jacques Villeneuve ustanavlja lastno moštvo formule 1 in naj bi se že prijavil za razpisano 13. mesto v sezoni 2010. To je novica, ki je v četrtek obšla svet, a jo za zdaj jemljemo z rezervo.

Nemška revija Auto Motor und Sport je v četrtek razkrila, da se je za 13. mesto v sezoni 2010 formule 1 prijavila ekipa Villeneuve Racing. Šlo naj bi za ekipo, ki jo v Angliji ustanavlja nihče drug kot svetovni prvak iz sezone 1997 Kanadčan Jacques Villeneuve. Kdo so njegovi meceni, za zdaj ni jasno, medtem ko naj bi ekipo sestavljal iz nekdanjih uslužbencev Arrowsa in Agurija. Novica se za zdaj zdi težko verjetna, saj je imel 39-letni Villeneuve že ob poskušanju vrnitve v formulo 1 kot dirkač težave pri novačenju pokroviteljev. Niti ni o tem poročal najbolj uveljavljeni avtomoto portal autosport.com, za katerega vemo, da objavlja le preverjene informacije. Villeneuve se ne bi vrnil le kot lastnik moštva, temveč tudi kot dirkač, saj je prepričan, da je še vedno lahko konkurenčen – to je dokazal pred enim mesecem, ko je skoraj zmagal na dirki serije Nascar.

Jacques Villeneuve je v formuli 1 nazadnje dirkal leta 2006, ko ga je sredi sezone v BMW Sauberju zamenjal Robert Kubica. Svoji najboljši sezoni je z Williams Renaultom odpeljal v letih 1996 in 1997, ko je nanizal 11 zmag in naslov prvaka. Kasneje ni več našel konkurenčne ekipe. Minulo zimo je trdo delal na vrnitvi. Bil je že dogovorjen s srbsko ekipo Stefan GP, kateri pa Fia zaradi sumljivih poslov na koncu ni dala mesta v karavani formule 1. Ker je letos sodelovanje odpovedala ameriška ekipa US F1, je Fia ponovila razpis za 13. ekipo in to bo predvidoma izbrala že to poletje. Neuradno naj bi bilo prijavljenih osem ekip, med njimi torej tudi Villeneuve Racing.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.