Šport > Moto športi
13 ogledov

Je Mercedes zmago podaril Rosbergu?

Lewis Hamilton in Nico Rosberg EPA
Svetovni prvak Lewis Hamilton svoji ekipi podtika, da ga je ovirala pri možni zmagi enajste dirke letos, da bi osrečila njegovega ekipnega kolega Nica Rosberga.

Nemški voznik Formule 1 Nico Rosberg se je v nedeljo lahko razveselil zmage Velike nagrade Mehike. Njegov ekipni kolega Lewis Hamilton se je uvrstil na drugo mesto, Finec Valtteri Bottas je zasedel tretje.

A medtem ko je Rosberg slavil svojo (zasluženo) zmago, je Hamilton novinarjem razložil svojo verzijo zmage. "Vem, da ima ekipa občutek, da mora biti dobrosrčna. Vem kaj mislim, ampak ne bom tega izgovoril," Hamiltona navajajo britanski mediji. Anglež svoji ekipi torej podtika, da so sami zrežirali zmago Rosberga?

"Vprašajte Tota (Wolffa) in Nikija (Laudo), kaj se dogaja v zakulisju, da ostane Nico srečen. Naloga šefov je, da ohranjajo ravnotežje," je dodal Hamilton.

Hamiltonova kritika se nanaša na navodila ekipe Mercedes v zadnjem delu dirke. Najprej so v boks poklicala Rosberga, nato pa še Angleža. Hamilton navodilom najprej ni sledil, nato se je pa le zapeljal na menjavo gum. Tako ga je lahko Roseberg zlahka prehitel in osvojil zmago. "Nisem se strinjal z navodili, a ekipa sprejema odločitve. Če pove ekipa, da je ukaz, potem je ukaz, tudi če ni zabavno," je dodal Hamilton, ki očitno meni, da ga je ekipa okradla enajste mage letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.