Šport > Moto športi
21 ogledov

Jekleni Lorenzo 8. na ogrevanju: "Dirkal bom!"

Lorenzo Rossi Yamaha motoGP Assen VN Nizozemske Nizozemska ogrevanje zlom ključn Reuters
Jorge Lorenzo je dobil zdravniško zeleno luč za nastop na dirki v Assnu, potem ko je šele pred nekaj več kot 24 urami prestal operacijo ključnice v Barceloni.

Branilec naslova v razredu motoGP Jorge Lorenzo bo le dan po operaciji ključnice, v katero so mu zdravniki v Barceloni vstavili ploščico iz titana in osem vijakov, nastopil na dirki za veliko nagrado Nizozemske v Assnu.

Iz Yamahe so sporočili, da je Majorčan dobil "zeleno luč zdravniške službe po nadčloveškem naporu", ki je po povratku iz Barcelone od njega zahteval nastop na jutranjem ogrevanju, kljub nekaj bolečinam pa bo Lorenzo računa celo na najmanj pet točk! Na ogrevanju je sicer postavil osmi čas, najhitrejši je bil njegov moštveni kolega Valentino Rossi.

"V prvih krogih ogrevanja sem čutil veliko bolečino, še posebej, ko je motor pospešil in sem ga moral močneje prijeti," je povedal španski svetovni prvak. "Razmišljal sem, če bi odnehal ali še naprej vozil, na srečo pa sem ostal na stezi in bolečina je postala manjša, ko sem odpeljal še več krogov. Navadil sem se položaja telesa, ki ga moram držati, da ne čutim bolečine."

Videli bodo, če se je izplačalo

Lorenzo, ki v skupnem seštevku zaostaja le za rojakom Danijem Pedroso (Honda), naj bi imel težave le pri morebitnem prehitevanju, ki močno obremeni poškodovano ramo oziroma ključnico, na ovinkih pa naj ne bi imel težav.

"V vsakem primeru sem se odločil, da bom dirkal. Samo to, da bi zaključil dirko, bi bila majhna zmaga, ampak želim si odnesti vsaj pet točk ali kaj več, če bi dobil manj točk mi to ne bi pomenilo veliko, po tem ko sem toliko pretrpel," je še dodal Lorenzo. "Na koncu dirke bomo videli, če se je izplačalo."

Aktualni prvak bo v Assnu startal z 12. mesta, potem ko si je najboljši startni položaj v petek privozil Britanec Cal Crutchlow (Yamaha Tech3).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.