Šport > Moto športi
3 ogledov

Jorge in Dani razred zase, polom Valeta

Valentino Rossi Jerez Reuters
Kvalifikacije pred VN Španije v Jerezu je na navdušenje domačih gledalcev dobil Jorge Lorenzo pred rojakom Danijem Pedroso. Španca sta bila razred zase, saj je že tretji Nicky Hayden zaostal več kot sekundo. Nov polom za Valentina Rossija, ki je končal šele na 13. mestu.

Potem ko je večina prostih treningov v Jerezu potekalo v dežju, se je vreme v kvalifikacijah le usmililo dirkačev. Na suhi stezi sta bila v igri za prvo mesto v razredu MotoGP le Španca Jorge Lorenzo (Yamaha) in Dani Pedrosa (Honda), ki sta se kar nekajkrat izmenjala v vodstvu. Na koncu je s časom 1:39,532 pole position prav v zadnjem krogu osvojil Lorenzo, Pedrosa pa je zaostal zgolj 0,135 sekunde. Vsi ostali dirkači so se borili le za drobtinice. Tretji Nicky Hayden (Ducati) je tako zaostal že več kot sekundo (1,031).

Četrti čas je postavil Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha), petega aktualni svetovni prvak Casey Stoner (Honda), šestega pa Ben Spies (Yamaha). Po spodbudnih vožnjah na prostih treningih je od kvalifikacij veliko pričakoval tudi zvezdnik Valentino Rossi (Ducati), ki pa je znova doživel veliko razočaranje. Italijan je kvalifikacije s skoraj tremi sekundami in pol zaostanka za Lorenzom končala šele na 13. mestu, prehitela sta ga celo Karel Abraham in Hector Barbera, ki oba vozita na poltovarniškem Ducatiju.

V razredu Moto2 je najhitrejši čas kvalifikacij za drugo dirko v sezoni dosegel Španec Marc Marquez (Suter), drugi je bil Japonec Takaaki Nakagami (Kalex), tretji pa Španec Pol Espargaro (Kalex). V najšibkejšem razredu Moto3 je prednjačil Španec Alex Rins (Suter) pred Nemcem Sandrom Cortesejem (KTM) in Portugalcem Miguelom Oliveiro (Suter).

VN Španije, Jerez, MotoGP, kvalifikacije:

1. Jorge Lorenzo (Yamaha) 1;39,532
2. Daniel Pedrosa (Honda) + 0,135
3. Nicky Hayden (Ducati) + 1,031
4. Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) + 1,038
5. Casey Stoner (Honda) + 1,045
6. Ben Spies (Yamaha) + 1,558
...
13. Valentino Rossi (Ducati) + 3,429

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.