Šport > Moto športi
27 ogledov

Kaj lahko pokaže spočiti Rossi?

motogp vn italije mugello rossi EPA
Sezona v razredu MotoGP se bo ta vikend nadaljevala z VN Češke v Brnu. Vodilni v skupnem seštevku Casey Stoner si znova želi na vrh, spočiti Valentino Rossi pa si želi vsaj nekoliko zmanjšati zaostanek za najhitrejšimi.

Avstralec Casey Stoner (Honda) na Češko prihaja odlično razpoložen in prepričan, da lahko še poveča vodstvo v skupnem seštevku pred drugouvrščenim Jorgejem Lorenzom (Yamaha). Stoner ima pred dirko na dirkališču v bližini Brna 20 točk prednosti pred Špancem, ki pa ga ne gre odpisati, in tega se zaveda tudi Avstralec. "Menim, da bo Jorge zelo močan, moral bom paziti nanj," je dejal Stoner. Prvi mož Honde si je po zmagi na sloviti stezi v Laguni Seci privoščil krajši oddih, zdaj pa je znova pripravljen na nove izzive. "Zdaj sem znova sproščen in pripravljen na drugi del sezone. Veselim se odhoda v Brno, kjer sem vedno užival, in prepričan sem, da se na podlagi preteklih rezultatov v letošnji sezoni lahko nadejam dobre dirke," je optimistično razpoložen Stoner in še dodal: "Videl sem, da je bila Honda zelo konkurenčna na vseh stezah v letošnji sezoni, tako da sem prepričan, da bomo močni tudi v Brnu."

Na drugi strani si je tudi Lorenzo privoščil nekaj dni počitka, ki pa so le še prijeten spomin, saj je Španec že povsem osredotočen na nadaljevanje sezone. "Po počitku odhajamo v Brno polni, smo novih moči in pripravljeni, da zmanjšamo zaostanek za Caseyjem. Stezo, kjer sem zmagal lansko sezono, imam rad. Upam, da bomo drugi del sezone začeli s stopničkami," pravi Lorenzo.

Čeprav se v letošnji sezoni vse vrti okoli Stonerja in Lorenza, Valentino Rossi (Ducati) še vedno ostaja največji magnet za gledalce in tudi medije. The Doctor pred odhodom na Češko nima velikih ciljev, želi si zgolj dobre dirke brez večjih napak. "Po Laguni sem si vzel nekaj dni počitka, da sem si napolnil baterije pred napornim nadaljevanjem sezone," je povedal Rossi in nadaljeval: "Tako med dirko kot med ponedeljkovim testiranjem bomo še naprej osredotočeni na razvoj motocikla s ciljem, da zmanjšamo zaostanek za najhitrejšimi." Zlobni jeziki bi dejali, da so to zgolj pobožne želje Valeta, ki je letos le bleda senca dirkača iz preteklih sezon. Marco Melandri pa je med tednom celo namignil, da naj bi Rossi celo razmišljal o odhodu iz Ducatija.

Komentarjev 1
  • Štajerc3 15:27 12.avgust 2011.

    Rossi pa Honda?? Mogoče pred 5 leti, sedaj pa mislim, da vozi Ducatija ;)