Šport > Moto športi
5 ogledov

Kako je policija dobila Hamiltona

Melbourne policija ustavila Lewis Hamilton Mercedes
1/7
Žurnal24 main
Dirkaču formule 1 Lewisu Hamiltonu je v petek avstralska policija zasegla avtomobil zaradi neupoštevanja cestnoprometnih predpisov. Izognil se ni niti fotografom. Poglejte v galeriji.

Zaradi sunkovite in prehitre vožnje so mlademu Britancu Lewisu Hamiltonu pred začetkom avstralske dirke tamkajšnje oblasti zaplenile srebrnega mercedesa. Hamilton je takoj po prekršku podal izjavo:''Ta večer sem vozil nekoliko preveč živahno, zaradi česar me je ustavila policija. Kar sem storil, je bilo neumno, zato bi se rad opravičil.''

 

Hamilton divjal že v pretklosti
Hamiltonu so avtomobil zaplenili že francoski policisti leta 2007, ko je s 123 miljami na uro divjal po tamkajšnjih cestah.

Britančev avtomobil so odvlekli na policijsko postajo v Melbournu, kjer bo zadržan 48 ur, kakor zaradi ogrožanja socialne varnosti z avtomobilom predvidevajo avstralski zakoni. Parkirana policijska patrulja je Hamiltona opazila, ko se je izpod gum avtomobila mladega Britanca kadil beli dim. Policistom ni preostalo drugega kot to, da Hamiltona ustavijo in ustrezno kaznujejo. Hamilton bo moral plačati tudi denarno kazen, kakšen je znesek, ni znano.

Predstavnik melbournske policije Scott Woodford je povedal, da je prvak iz leta 2008 takoj ustavil in da je bil pripravljen na sodelovanje. ''Pošteno bi bilo, da povem, da je bil Lewis zelo razočaran nad prekrškom, ki ga je storil,'" je še dodal Woodford.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.