Šport > Moto športi
24 ogledov

Kako ukrotiti svojega Red Bulla?

sebastian vettel EPA
Aktualni svetovni prvak Sebastian Vettel (Red Bull) se še vedno ni sprijaznil z novimi pravili v formuli ena, ki so prekinila dominacijo Red Bulla in vzbudila dvom v superiornost nemškega dirkača.

Sebastian Vettel še naprej ostaja eden od naglasnejših kritikov novih pravil v formuli ena, ki so premešala vrstni red na vrhu razpredelnice in štirikratnega svetovnega prvaka postavila nazaj na realna tla. Nemec je po štirih dominantnih sezonah spet pristal v vlogi zasledovalca, v kateri pa se – vsaj za zdaj – ni najbolje znašel.
Vettel je lansko sezono zaključil z devetimi zaporednimi zmagami, letos pa se mu je samo enkrat uspelo uvrstiti na stopničke, in sicer si je tretje mesto privozil na dirki za VN Malezije. Nemški dirkač se je v pogovoru za nemški tednik Focus pritoževal nad novimi pravili, ki so formulo ena oropala njenega bistva. "Tekmujemo v športu, ki slovi kot glasen in nevaren," je dejal dirkač Red Bulla, ki mu nekateri že očitajo, da bi hitro spremenil svoje stališče, če bi se ponovno znašel na vrhu razpredelnice.

"V primerjavi z lansko sezono je vtis povsem drugačen. Tvegamo, da bomo izgubili bistvo motošporta. Raje bi dirkal z desetvaljniki ali dvanajstvaljniki s 1.000 konjskimi močmi. Želim si, da bi bili dirkalniki kar se da hitri. Rad bi imel občutek, da krotim zmaja ali zver. Dirkalnik ne ve, kaj hočem. Med zaviranjem in v ovinkih sem popolnoma nesamozavesten," je povedal Vettel.

Več o spremenjenih pravilih v novi sezoni 2014, ki so razdvojila navijače formule ena, si lahko preberete TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.