Šport > Moto športi
20 ogledov

''Kaže, da to počnejo tudi komisarji''

mark webber EPA
Dirkač Red Bulla Mark Webber je kazen, ki jo je dobil zaradi ogrožanja varnosti na dirki za VN Singapurja, označil za smešno.

Mark Webber bo moral zaradi nespametne poteze na dirki za VN Singapurja, kjer se je brez dovoljenja vrnil na stezo in ''zaštopal'' Fernanda Alonsa ter s tem ogrožal tako svojo kot varnost obeh dirkačev Mercedesa, dirko za VN Južne Koreji začeti z desetimi mesti pribitka. Za Webbra je bil to že tretji opomin v letošnji sezoni, kar je tudi razlog, da je Avstralec dobil kazen desetih mest. Dirkač Red Bulla z odločitvijo komisarjev kakopak ni bil zadovoljen.

''To, da sva s Fernandom dobila kazen zaradi dogajanja po koncu dirke, je milo rečeno smešno. Super trenutek, navijačem je bil všeč,'' je povedal Webber in dodal: ''Ko sem ravno pri tem, potem ko smo pogasili požar, z uradniki ob progi nisem komuniciral.''

Webber je nato naštel številne primere, ko so si dirkači s štopom zagotovili prevoz nazaj v garaže. Avstralski dirkač, ki se po koncu sezone poslavlja od formule 1, je izbrskal fotografjo enega izmed komisarjev v Singapurju, ki se je pred leti vozil na Ferrarijevem dirkalniku. ''Kaže, da je to počel tudi eden izmed komisarjev v Singapurju,'' je šaljivo zapisal Webber.

V uradnem poročilu dirke je zapisano, da je bil Webber kaznovan zaradi nedovoljenega vnovičnega vstopa na dirkališče.

mark webber tvit | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.