Šport > Moto športi
68 ogledov

Kazen za Lewisa Hamiltona

Lewis Hamilton EPA
Lewis Hamilton bo dirko za Veliko nagrado Avstrije začel s pet mest slabšega položaja kot si ga bo privozil v kvalifikacijah.

Lewis Hamilton in Mercedes sta kazen prejela, saj sta predčasno zamenjala menjalnik. Ta mora po pravilih zdržati šest dirk, pri srebrnih puščicah pa so se za menjavo v Britančevem bolidu odločili že prej.

Pri ekipi Mercedes so se že sprijaznili s kaznijo, čeprav jo stevardi uradno še niso potrdili. To je sicer udarec za Britanca, ki si želi zmanjšati zaostanek za Sebastianom Vettlom v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva. Razlika pred avstrijsko Veliko nagrado sicer znaša 14 točk.

V petek je bil Hamilton najhitrejši na obeh treningih za dirko, ki jo je lani dobil prav Vettel. Na prvem treningu je Britanec za 0,190 sekunde ugnal Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull) in za 0,370 moštvenega kolega Valtterija Bottasa, Vettel pa je pristal na četrtem mestu. Na drugem treningu, ki je potekal na 4,318 kilometra dolgem krogu, pa je voznik Mercedesa za 0,147 sekunde ugn Vettla (Ferrari), tretji je bil Bottas (+0,216).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.