Šport > Moto športi
9 ogledov

Kaznovani McLaren pokazal zobe

Lewis Hamilton (v ospredju) in Fernando Alonso sta pokazala zobe. Žurnal24 main
Dirkači Formule 1 so v petek pred nedeljsko veliko nagrado Belgije odpeljali oba prosta treninga.

Svetovni prvak Španec Fernando Alonso (McLaren Mercedes) je bil najhitrejši na drugem treningu pred nedeljsko veliko nagrado Formule 1 v Spa Francorchampsu. Drugi je bil njegov moštveni kolega in vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Britanec Lewis Hamilton, tretji pa Brazilec Felipe Massa (Ferrari). Najhitrejši s prvega treninga Finec Kimi Raikkönen (Ferrari) je bil četrti.

McLaren je po dobro znani vohunski aferi ostal brez vseh osvojenih točk v tem prvenstvu in povrh vsega utrpel še stomilijonsko kazen. Oba dirkača sta kljub obveznemu sodelovanju v preizskavi mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) zadržala položaja v skupni razvrstitvi (Hamilton je trenutno vodilni, Alonso s tremi točkami zaostanka drugi) in zobe pokazala na stezi.

Fernando Alonso © AFP

 
Spa po enoletnem premoru
Ena najbolj priljubljenih dirk pri navijačih in dirkačih se po enoletni odsotnosti vrača na koledar Formule 1. Spa je lani zaradi bankrota organizatorja in posledično neizpeljanih prenovitvenih del ostal brez prireditve. Prenova je bila z novim finančnim vložkom končana maja letos, stala pa je nekaj manj kot 20 milijonov evrov. V letih 2004 in 2005 je na dirkališču za volanom McLarna slavil Raikkönen, ki bo tokrat z novim moštvom lovil svojo tretjo zaporedno zmago na VN Belgije.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.