Šport > Moto športi
10 ogledov

Kdo drug kot Stoner

Casey Stoner VN Avstralije Reuters
Casey Stoner je tudi na domači dirki na dirkališču Phillip Island v kvalifikacijah pometel s konkurenco. Ob Avstralcu bosta v prvi startni vrsti stala še Jorge Lorenzo in Marco Simoncelli.

Vodilni v skupnem seštevku motociklističnega SP v razredu MotoGP Avstralec Casey Stoner (Honda) je vpisal najhitrejši čas kvalifikacij pred nedeljsko dirko za veliko nagrado Avstralije. Za Stonerjem, ki je bil v tej sezoni že 11-krat najhitrejši v kvalifikacijah, sta se uvrstila Španec Jorge Lorenzo (Yamaha) in Italijan Marco Simoncelli (Honda).

Stoner je v tej sezoni zmage slavil že na osmih dirkah in ima v svetovnem prvenstvu 40 točk prednosti pred drugouvrščenim Lorenzom. V primeru nedeljske zmage na dirkališču Phillip Island bi si lahko že predčasno zagotovil naslov svetovnega prvaka, a le v primeru, če njegov zasledovalec Lorenzo ne bo na stopničkah.

"Danes sem se na motociklu počutil veliko boljše kot v petek. Še vedno moramo izboljšati oprijem na zadnji pnevmatiki, toda pogoji so za vse enaki. Vesel sem, da vozim tukaj in to hitro, tako da bom videli kakšno bo vreme na dirki," je po novem najhitrejšnem stratnem položaju dejal Stoner. "Zelo težko ga bo premagati. Zelo hiter je na domači progi. Največ kar lahko upam, je drugo mesto. Čeprav se lahko zgodi marsikaj. Dirka je zelo dolga," pa je svoje misli strnil Lorenzo.

V najšibkejšem razredu do 125 ccm je bil najhitrejši Francoz Johann Zarco (Derbi), drugo in tretje mesto sta zasedla nemška dirkača Sandro Cortese in Jonas Folger (oba Aprilia). Vodilni v skupnem seštevku Španec Nicolas Terol (Aprilia) bo nedeljsko dirko začel s četrtega startnega mesta.

VN Avstralije, kvalifikacije:

1. Casey Stoner (Honda) 1:29,975
2. Jorge Lorenzo (Yamaha) + 0,473
3. Marco Simoncelli (Gresini Honda) + 0,624
4. Alvaro Bautista (Suzuki) + 0,739
5. Andrea Dovizioso (Honda) + 0,805
...
8. Dani Pedrosa (Honda) + 0,896
...
13. Valentino Rossi (Ducati) + 2,005

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.