Šport > Moto športi
22 ogledov

Kdo je novi Senna in kdo pivska firma

Hamilton pojasnjuje, kdo so Senna, Prost in kdo pivska firma današnje F1. (Foto: Žurnal24 main
Lewis Hamilton v zadnjih dneh streljal s samozavestnimi izjavami. Sebe primerja z Ayrtonom Senno, Fernanda Alonsa s Alainom Prostom, ekipa Red Bull je zanj le pivska firma, ki jo bo kmalu premagal.
Lewis iz Avstralije ni odpotoval neposredno v Malezijo, temveč se je vrnil v domovino, da bi konec tedna na stezi v Brands Hatchu spodbujal svojega 19-letnega brata Nicolasa Hamiltona, ki se bo v Renault Clio Cupu preizkusil v vlogi čisto pravega dirkača.

Lewisu Hamiltonu (McLaren) je po drugem mestu na VN Avstralije, ki ga teden dni prej ni nihče pričakoval, močno zrasla samozavest. In tako nekdanji prvak te dni strelja s kar malce pretirano samozavestnimi izjavami. Če je sprva dejal, da se ne bo zadovoljil z enim ali dvema naslovoma prvaka, ampak želi vsaj tri, kolikor jih je osvojil njegov idol Ayrton Senna, zdaj vleče naslednje primerjave: "Mislim, da je moj glavni sovražnik, najbližji rival Alonso. Če bi bila Prost in Senna, bi bil on moj Prost. Če bi mi namreč rekli, naj izberem, kateri dirkač bi rad bil, bi vsekakor izbral Ayrtona. In zato bi Fernanda izbral za svojega Prosta." S temi besedami je Hamilton bolj kot to, da je tako dober kot Senna, mislil, da je njuno rivastvo s Fernandom Alonsom (Ferrari) tako močno, kot je bilo tisto med Senno in Alainom Prostom s konca 80. let prejšnjega stoletja.

Hamilton je tudi glavni kritik upogibajočega prednjega krilca na Red Bullu in svojo ekipo celo poziva, naj vloži pritožbo. "Naše krilce je mnogo više. S tem, ko se njihovo skoraj dotika tal, pridobijo 20 točk več downforca. To je lahko do pol sekunde na krog."

In kje je v tem računu aktualni prvak in zmagovalec uvodne dirke, Sebastian Vettel (Red Bull)? "Ne, mislim, da on ni moj največji sovražnik. No, morda, če bo še naprej imel tako dober dirkalnik, če pa bi imeli enako hitre dirkalnike, bi pa že videl. Mogoče je on novi Nigel Mansell? Ampak ga ne štejem za tako dobrega, kot je bil Mansell." Tudi sicer Hamilton nima najboljšega mnenja o ekipi Red Bull, tako je pred uvodno dirko dejal, da je Red Bull "pivska firma", ki se bo prej ali slej naveličala formule 1. Čeprav ga je Vettel z Red Bullom v Avstraliji premočno premagal (res je sicer, da je imel močno uničeno dno dirkalnika), pa je zdaj odločen, da bo McLaren kmalu enako hiter, če ne hitrejši. "V Maleziji bo Red Bull vsaj enako hiter, a sam ne dvomim, da mu naš dirkalnik ne bi bil konkurenčen. Imeli bomo nekaj izboljšav. Ne vem, ali jim bomo kos na kvalifikacijah, a na dirki bomo zagotovo z njimi lahko enakovredno dirkali. Dolgo brez kersa ne bodo v ospredju," je za Guardian še zatrjeval Hamilton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.