Šport > Moto športi
26 ogledov

Kimi podprl odločitev Ferrarija

kimi raikkonen arrivabene EPA
Rdeči iz Maranella so priznali, da so zavoljo boja za naslov svetovnega prvaka pripravljeni poseči po ukazih iz boksov.

Sebastian Vettel je z drugim mestom na VN Rusije v skupnem seštevku skočil pred Nica Rosberga in je štiri dirke pred koncem najbližji zasledovalec aktualnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona.

Nemški dirkač ima še vedno teoretične možnosti, da kot prvi po moštvenemu kolegu Kimiju Räikkönenu s Ferrarijem osvoji najprestižnejšo dirkaško lovoriko, zato rdeči napovedujejo, da v dvoboju z Mercedesom ne bodo izbirali sredstev.

Vettel je med dirko v Sočiju obšel moštvenega kolega, šef ekipe Maurizio Arrivabene pa je razkril, da v tistem trenutku še niso razmišljali o ukazu iz garaže. ''V tem delu dirke nismo razmišljali o prvenstvu. Sama sta zamenjala mesti, tako da to niti ni bilo potrebno,'' je za ESPN povedal Arrivabene.

''Seveda se lahko zgodi, da bo prišel takšen trenutek in takrat bomo o tem razmišljali drugače. V Rusiji ni bilo potrebe za to,'' je dodal šef Ferrarija.

Podobnega mišljenja je tudi Räikkönen, ki je Nemcu pripravljen priskočiti na pomoč. ''Vsi vemo, kakšna so pravila in to je nekaj povsem običajnega. Nisem v boju za naslov prvaka, zato ne bo težav, če pride do tega. To je normalno. Poskušam doseči čim boljši rezultat za ekipo. Ni problema,'' je obljubil Kimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.