Šport > Moto športi
89 ogledov

Ferrari želi pogovor z Räikkönenom

kimi raikkonen EPA
Predsednik Ferrarija Sergio Marchionne ni zadovoljen s predstavami finskega veterana Kimija Räikkönena, ki po dveh dirkah letošnje sezone še nima uvrstitve na stopničke.

Najuspešnejša ekipa vseh časov Ferrari je za sezono 2017 pripravila dirkalnik, s katerim se je na uvodnih preizkušnjah za VN Avstralije in VN Kitajske lahko zoperstavila dominantni srebrni puščici in napovedala resen boj za naslov svetovnega prvaka.

Sebastian Vettel, ki s poskočnim konjičkom lovi peti naslov svetovnega prvaka (2010-2013), je zmagi v deželi tam spodaj dodal drugo mesto na Daljnem vzhodu ter se tako točkovno izenačil z Lewisom Hamiltonom

Nobenega dvoma ni, kateri dirkač v rdečem kombinezonu je prvi favorit italijanskega giganta, kar pa ne pomeni, da se lahko Kimi Räikkönen povsem sprosti, saj bodo njegove točke odigrale ključno vlogo v boju za konstruktorski naslov.

In prav v tem pogledu je ledeni Finec na uvodnih dirkah sezone razočaral svoje delodajalce, saj je osvojil manj točk od drugega dirkača Mercedesa Valtterija Bottasa, kar se glede na njegove izkušnje, predvsem pa dokazano konkurenčnost Ferrarijevega pogonskega sklopa, ne bi smelo zgoditi. Vsaj tako je prepričan predsednik Ferrarija Sergio Marchionne, ki od šefa ekipe Maurizia Arrivabeneja zahteva, naj se pogovori z nekdanjim svetovnim prvakom (2007).

kimi raikkonen sebastian vettel | Avtor: EPA EPA
Räikkönen v uvodnem delu dirke v Šanghaju ni mogel prehiteti Daniela Ricciarda in posledično oškodoval tudi moštvenega kolega. Vettel je po tem, ko je obšel Finca, prehitel tudi dirkača Red Bulla in znova dokazal, da je hitrejši od izkušenejšega kolega.

''O tem sem se pogovarjal z Mauriziom,'' je povedal Marchione. ''Morali bi se usesti za mizo in se pogovoriti z njim. Očitno je bil zaposlen z drugimi rečmi. Vettel je bil agresivnejši,'' je dodal prvi mož poskočnega konjička. Namigovanja, da je dirkalnik pisan na kožo štirikratnemu svetovnemu prvaka, je odločno zavrnil: ''Absolutno ne!''

''Dirka je bila dobra, osvojili smo drugo mesto, smo drugi med konstruktorji in Seb ima enako število točk kot Hamilton. Ni slabo za prvi dve dirki,'' je v pozitivnem duhu zaključil Marchionne.

Räikkönen je v Avstraliji osvojil četrto, na Kitajskem pa peto mesto. Za svoj rezultat je okrivil napačno taktiko ekipe, ki je predolgo čakala z drugim postankom. ''Raje bi se ustavil prej, da bi se izognil prometu, a se to ni zgodilo. Ne poznam razloga. Po tistem je bilo dirke konec. Ujel sem Red Bulla, a bilo je prepozno,'' je svojo plat zgodbe pojasnil Finec.

sergio marchione maurizio arrivabene | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.