Šport > Moto športi
23 ogledov

Kimi tovarni Lotusa poslal 500 majic

kimi raikkonen EPA
Finski dirkač Kimi Räikkönen je pravi zabljavač. Nekdanji svetovni prvak je celotni tovarni Lotusa priskrbel majice z napisom citata, ki ga je izrekel na dirki za VN Abu Dabija.

Kimi Räikkönen je na dirki za VN Abu Dabija slavil prvič po letu 2009, ko je na najvišjo stopničko stopil v Belgiji. V petek je tovarna Lotusa prejela 500 majic, na katerih je pisalo: ''Pustite me pri miru. Vem, kaj delam''.

Majice so črne barve, medtem ko je napis zlat, da odseva barve britanske ekipe. Räikkönen je vodstvo na dirki v Združenih Arabskih Emiratih prevzel po odstopu Lewisa Hamiltona, njegov inženir Simon Rennie pa mu je sporočil, da ga bo obveščal o zaostanku drugouvrščenega Fernanda Alonsa. Dirkač Lotusa je na to odgovoril:
''Pustite me pri miru. Vem, kaj delam.''
Ko je bil na progi varnostni avto, so mehaniki dirkača opomnili, naj ogreje gume. Kimi je odvrnil: ''Ja, ja, ja, vse to počnem. Ni me treba vsako sekundo opominjati.''

Po dirki je 33-letnik povedal: ''Razumem, da ekipa želi pomagati in dela v isti smeri, kot jaz. Nisem pristaš številnih navodil, saj sam dobro vem, kaj se dogaja. Če bom imel vprašanje, bom vprašal. To ni bilo prvič ali zadnjič. Ljudje bodo iz tega naredili veliko zgodbo, a to se dogaja vsak vikend.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.