Šport > Moto športi
15 ogledov

Kje se skriva Red Bullova prednost?

Sebastian Vettel je bil ponosen na uspeh iz kvalifikacij.  (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ekipi Red Bulla se obeta nov uspešen konec tedna. Na VN Madžarske jih čaka njihova 100. dirka v karavani formule 1. Jim lahko jubilej pokvari kateri izmed Ferrarijev ali morda Lewis Hamilton?

Danes je na sporedu dirka za veliko nagrado Madžarske. Glede na dogajanje skozi celoten konec tedna bi bila prava mala senzacija, če ne bi po dirki na najvišjo stopničko zmagovalnega odra stopil eden izmed Red Bullovih dirkačev, ki sta v kvalifikacijah z neverjetno lahkoto odpravila vso konkurenco. Toda kje se skriva prednost njihovih dirkalnikov? "Mislim, da je ta prednost nekje skrita. Podobno smo se konec preteklega tedna v Hockenheimu spraševali, kje je ves tisti čas pridobil Ferrari. Mislim, da nam ta proga enostavno leži," je po fantastičnem rezultatu na sobotnih kvalifikacijah povedal Sebastian Vettel, ki bo danes štartal s prvega mesta, obenem pa je opozoril, da dirka še zdaleč ni dobljena: "Čaka nas težka dirka. V soboto se točke ne delijo, kljub temu pa smo lahko ponosni na naše rezultate."

Iz prve vrste se bo v dirko pognal še Vettlov moštveni kolega, Avstralec Mark Webber, ki je možnosti za "pole" izgubil šele v tretjem kvalifikacijskem krogu, ko je naredil napako v 15. ovinki, ki ga je stala nekaj desetink. Najhitrejši izmed preostalih dirkačev je bil zopet Ferrarijev Fernando Alonso, ki je za Vettlom zaostal že za več kot sekundo. Španec pravi, da bo na dirki najpomembnejših začetnih nekaj minut: "Kot vemo, je najpomembnejši štart. Poznamo Madžarsko, prehitevanje je izjemno težko. Pomembna bo tudi strategija, toda štart, prvi ovinek in prvi krog bosta prinesla od 60 do 70 odstotkov rezultata. Upamo torej na podoben začetek dirke kot nam je uspel pretekli teden v Hockenheimu."

Branilec naslova, McLarnov dirkač Jenson Button, je kvalifikacije zaključil že v drugem krogu, končal je na 11. mestu. Čeprav je Britanec v preteklosti VN Madžarske dobil celo s 14. mesto, je ob tako hitrem Red Bullu težko pričakovati, da bi lahko ta uspeh ponovil tudi danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.