Šport > Moto športi
18 ogledov

Kljub Alonsu Seb še sanja o Ferrariju

Fernando Alonso bo za Ferrarija dirkal vsaj še do konca sezone 2016. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Ali podaljšanje pogodbe Fernanda Alonsa s Ferrarijem do 2016 pomeni, da sta Lewis Hamilton in Sebastian Vettel nehala sanjati, da bi nekega dne dirkala za rdeče? Prvi pravi, da ja, drugi se ne predaja.

Lewis Hamilton je v zakulisju VN Španije dejal, da je verjetnost, da bi nekega dne dirkal za Ferrari, tako velika, kot je velika verjetnost, da bodo ta konec tedna v Barceloni navijali zanj in ne za domačega aduta Fernanda Alonsa. Slednji je v četrtek pogodbo s poskočnim konjičem podaljšal do konca sezone 2016 in tako vrata v Maranello zaprl številnim naslovov in tega legendarnega moštva željnim dirkačem, predvsem Hamiltonu in Sebastianu Vettlu. "Sva tekmeca za v različni moštvi. Sam nimam težav, da bi bil njegov ekipni kolega, a mislim, da on tega ne bi več dovolil. Pa saj nima veze: premagal ga bom v drugem dirkalniku," o Alonsu pove Hamilton, potem ko se njuno enoletno sodelovanje pri McLarnu leta 2007 ni izteklo najbolje. "Želim si, da bi tudi tu v Barceloni imel več navijačev, a če bom izpolnjeval svoj cilj – torej premagoval Alonsa – me ne bodo preveč veseli." Britanec pa obenem ni pozabil omeniti, da se je Ferrari leta 2006 že predčasno znebil Kimija Räikkönena, torej tudi Alonsova dolgoročna pogodba ni nekaj trdnega.

Hamilton se sicer ni nikdar resno spogledoval s Ferrarijem, kot to počne Vettel. In aktualni prvak se ni ustrašil dejstva, da bo španski dirkač še lep čas ostal pri rdečih. "Mislim, da nisem nikoli rekel, da dejstvo, da Fernando ali Felipe ali kdorkoli dirka za Ferrari, pomeni, da jaz ne bi mogel iti k njim. Kolikor vem, imajo moštva formule 1 po dva dirkača," se morebitnega ekipnega dvoboja z dvakratnim prvakom ne boji mladi Sebastian. "Zdaj boste najbrž te besede takoj dali v svoje naslove, a naj vam povem, da sem še vedno zelo zadovoljen, kjer sem zdaj," je dodal Nemec, ki ima pogodbo z Red Bullom do konca sezone 2014. "Vsi dirkači čutimo isto – če se v določeni ekipi počutiš domačega, je dobro, da ostaneš v njej. Torej Fernandu čestitam. Naredil je pomemben korak." Priznava še, da ne razmišlja, kje bo dirkal leta 2016. "Grem korak za korakom, dirko po dirko, še naslednja sezona je daleč. 2013 … prinaša toliko novih pravil in takrat se lahko vse obrne na glavo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.