Šport > Moto športi
11 ogledov

Kljub zmagi slabe novice

brawngp3_brawn Žurnal24 main
Kljub dvojni zmagi v ekipi Brawn GP ni vse tako rožnato. Zaradi manjših finančnih zmogljivosti bo odpuščena kar tretjina delavcev pri nekdanjem moštvu Honde.
 

Preberite še ...

Dvojna zmaga Brawn GP-ja
Williams umaknil pritožbe

Le nekaj ur po dvojni zmagi moštva Brawn GP v Avstraliji so prišle na dan še nekoliko manj lepe novice. Prvi operater moštva Nick Fry je namreč naznanil, da naj bi v kratkem času kar 270 (od skupno 700) zaposlenih pri tem moštvu ostalo brez dela. "Zelo neprijetno je, da se mora to zgoditi, vendar so na to vplivale spremembe tehničnih regulacij, poleg tega pa smo zdaj še zasebno moštvo," je odločitev pojasnil Fry. Ross Brawn je sicer večino zaposlenih rešil pred podobno usodo, ko je odkupil ekipo od Honde, ki se je poslavljala od formule 1, vendar pa ima na voljo veliko manjši proračun. Pri Hondi so lani zapravili kar 210 milijonov funtov, Brawn GP pa kljub finančni podpori Virgin Groupa s takšnimi vsotami ne razpolaga. Delavci, ki bodo odpuščeni, so delali v tovarni Brackley v Angliji, o svoji usodi pa so bili obveščeni že en teden prej.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.