Šport > Moto športi
18 ogledov

"Kmalu bomo boljši od Ferrarija"

V celotni lanski sezoni je Vitalij Petrov zbral 27 točk, letos jih ima že po prv Žurnal24 main
Rus Vitalij Petrov kljub tretjemu mestu na uvodni dirki ostaja prizemljen. Medtem pa je njegov šef Eric Boullier prepričan, da lahko to ponovi. "Nismo daleč, da bi bili celo boljši od Ferrarija," celo zatrjuje.

"Težko govorim o stopničkah. Moram ostati na realnih tleh: Red Bull, McLaren in Ferrari so zelo hitri. Če bomo imeli dobro taktiko, se bomo morda lahko borili z njimi," pred drugo dirko sezone razlaga Vitalij Petrov (Renault), ki je v Melbournu presenetil s tretjim mestom (tako kot na zadnji lanski dirki v Abu Dabiju je končal pred Fernandom Alonsom /Ferrari/). "Ne smemo pozabiti niti na potencial Mercedesa."

Čaka klic Putina
Petrov je na uvodni dirki sezone 2011 postal prvi Rus s stopničkami v formuli 1 (pa gre že za 62. sezono tega tekmovanja). Če bi uspeh ponovil ta konec tedna, ko se dirka v Maleziji, bi imel po vsega dveh dirkah več točk kot v celotni lanski sezoni. Lani jih je zbral le 27 oziroma kar 109 manj od ekipnega kolega Roberta Kubice. "Ne vem, kaj naj pričakujem tokrat. Gre za pravo dirkališče, medtem ko je Melbourne bolj ulična steza," je ob prihodu v deževen Sepang dejal 26-letnik, čigar največji uspeh pred lanskim debijem v formuli 1 je bilo skupno drugo mesto v seriji GP2 (2009). Še ene stopničke in morda ga pokliče in mu čestita ruski ministrski predsednik Vladimir Putin, na katerega klic je po uvodni dirki čakal brez uspeha.

Boljši od Ferrarija?
Še bolj optimističen je njegov šef Eric Boullier. "Vse bolj sem samozavesten, da lahko tak dosežek ponovimo." Še več: na vprašanje, če bodo kos Ferrariju, odgovarja: "Nismo daleč, da bi bili celo boljši od njih." Vse bolj pa zaupa tudi Petrovu, ker vsaj na prvi dirki ni delal napak, ki jih lani ni manjkalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.