Šport > Moto športi
1 ogledov

Komu zadnji prosti sedež?

Renault je GianCarla Fisichello pustil na cedilu. Bo karieru nadaljeval v prvem Žurnal24 main
Dva meseca pred začetkom nove sezone formule 1 je prost le še en sedež - v moštvu Force India. Ga bo zasedel GianCarlo Fisichella? McLaren Mercedes v sezono kot "najslabše" moštvo.

Dobra dva meseca sta še do začetka sezone 2008 v svetovnem prvenstvu formule 1: prva moštva že predstavljajo svoje nove dirkalnike, iz tedna v teden bodo naredili vse več testnih kilometrov, v moštvih z nižjimi proračuni pa se bodo zapolnili še zadnji prosti sedeži. Pravzaprav je prost zgolj še eden, trije pa še niso stoodstotno potrjeni. Ekipa Suzukija Agurija bo bržkone tudi letos dirkala z Japoncem Takumo Satom in Britancem Anthonyjem Davidsonom. Force India pa bo svoja dirkača za prihajajočo sezono predstavila v četrtek, prvi naj bi bil Nizozemec Adrian Sutil, drugi pa... To je še edina neznanka.

Decembra je bolid ekipe Force India (lani Spyker) testirala cela vrsta dirkačev, med njimi tudi Avstrijec Christian Klien, Italijan Vitantonio Liuzzi, Francoz Frank Montagny, Italijan GianCarlo Fisichella in Nemec Ralf Schumacher. Slednji se k indijski ekipi zagotovo ne bo preselil in vsaj za leto dni zapušča formulo 1. Viri poročajo, da naj bi v bolidu, ki ga bodo poganjali Ferrarijevi agregati, dirkal veteran Fisichella, mladi Liuzzi pa naj bi postal testni dirkač. Lastnik moštva, indijski milijarder Vijay Mallya, bo sestavo moštva objavil v četrtek v Bombaju.

Nova McLaren Mercedesa (MP4-23) bosta nosila številki 22 in 23. © Action Images

 


Letošnjo zimo je kar nekaj dirkačev zamenjalo moštvo. Dvakratni prvak Španec Fernando Alonso se je iz McLaren Mercedesa preselil nazaj k Renaultu , v obratni smeri pa je novim izzivom naproti odšel Finec Heikki Kovalainen . Številko 1 na dirkalniku bo imel prvič v karieri Finec Kimi Raikkonen , njegov moštveni kolega v Ferrariju ostaja Brazilec Felipe Massa . Tudi pri BMW-ju , Red Bullu in Hondi sprememb znotraj moštva ni. Ob boku Alonsa bo z Renaultom dirkal novinec Brazilec Nelson Piquet mlajši . Za ekipo Franka Williamsa bosta vozila Nemec Nico Rosberg in novinec z Japonske Kazuki Nakajima (nastopil je že na zadnji lanski dirki). Nemca Ralfa Schumacherja bo v Toyoti zamenjal rojak Timo Glock . Torro Rosso bosta upravljala mladi Nemec Sebastian Vettel in večkratni prvak serije Champ Car Francoz Sebastien Bourdais . Številki 22 in 23, številki "najslabšega moštva“, bosta imela Britanec Lewis Hamilton in Kovalainen (McLaren je zaradi kazni lansko sezono končal brez točk).

Moštva in dirkači v svetovnem prvenstvu formule 1 2008:
Scuderia Ferrari Marlboro : 1. Kimi Raikkonen, 2. Felipe Massa
BMW-Sauber F1 Team : 3. Nick Heidfeld, 4. Robert Kubica
ING Renault F1 Team : 5. Fernando Alonso, 6. Nelson Piquet Jr.
AT&T Williams : 7. Nico Rosberg, 8. Kazuki Nakajima
Red Bull Racing : 9. David Coulthard, 10. Mark Webber
Panasonic Toyota Racing : 11. Jarno Trulli, 12. Timo Glock
Scuderia Toro Rosso : 14. Sebastien Bourdais, 15. Sebastian Vettel
Honda Racing F1 Team : 16. Jenson Button, 17. Rubens Barrichello
Super Aguri F1 Team : 18. Takuma Sato, 19. Anthony Davidson
Force India F1 Team : 20. Adrian Sutil, 21. ?
Vodafone McLaren Mercedes : 22. Lewis Hamilton, 23. Heikki Kovalainen
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.