Šport > Moto športi
22 ogledov

Končno! F1 od letos v HD.

Kje vse bo HD dosegljiv, bo znano šele tik pred začetkom sezone. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na željo večjih svetovnih medijskih hiš je Bernie Ecclestone klonil: sezona 2011 formule 1 bo prvič snemana v HD-tehnologiji. Dodatna novost za britanske gledalce: komentatorski par Brundle/Coulthard.
Končno HD!
Letos bo storjen revolucionaren korak naprej pri spremljanju formule 1. FOM Bernieja Ecclestona je potrdil, da bodo začeli s snemanjem v HD-tehnologiji (MPEG-2). Nemški plačljivi program Sky Germany (njegov signal gre v Nemčijo, Avstrijo in Švico) in brazilski Globo sta predvajanje v HD potrdila že dan prej. Kot tretji je to storil britanski BBC: "F1 boste lahko gledali v vsej njeni slavi." Ecclestone je bil sicer še lani poleti proti HD-ju, a je pod pritiskom medijskih hiš le popustil. Ali bo v HD predvajala tudi RTV Slovenija? Na ta odgovor bomo morali še počakati.

Kakšne bodo v novi sezoni formule 1 alternative za spremljanje formule 1 (za vse tiste, ki vam vaši bobniči ne dovolijo poslušanja Mirana Ališića – vrača se na RTV Slovenija, kjer bodo letos prenosi). Držimo pesti, da letos ne bo zatemnitve hrvaške (HTV) in avstrijske (ORF) nacionalne televizije. Tretja možnost je nemški RTL, kjer svoje modrosti deli legendarni svetovni prvak Niki Lauda (ta lani ni bil zatemnjen).

Najbolj zanimiva alternativa za spremljanje pa je (v novi sezoni bo še toliko bolje) britanski BBC (če ne drugače, so vam njihovi prenosi na spletu dosegljivi dan po dirki). Legendarni komentator Jonathan Legard se je poslovil, v komentatorski kabini pa ga bosta zamenjala nekdanja dirkača Martin Brundle in David Coulthard. Slednji je bil lani v vlogi strokovnega komentatorja, medtem ko je Brundle več let pred starti dirk intervjuval dirkače na startno-ciljni ravnini.

"Navdušen sem in zelo motiviran, da me je BBC prosil, da postanem glavni komentator in to ob boku Davida Coultharda. Dolga leta sva že prijatelja, pa tudi rivala sva bila. Skupaj sva odpeljala prek 400 dirk in jih obiskala prek 700. Še nikoli nisem bil tako navdušen nad formulo 1 in zato komaj čakam, da se sezona začne," je dejal Brundle. Tudi Coulthard se že veseli novega izziva. Čakala ne bosta več dolgo: prva VN (v Bahrajnu) je že drugi konec tedna v mesecu marcu.

Vse novice, zgodbe, rezultate, galerije in dirke s tekstovnim spremljanjem v živo pa vam seveda nudi tudi naš portal: zurnal24.si/formula1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.