Šport > Moto športi
16 ogledov

Konec sanj o Hrvatici v formuli 1

Takole pompozno so v Jutarnjemu listu jeseni napovedovali svetlečo kariero Eveli Žurnal24 main
Sanje, da bi talentirana Evelin Frank nekega dne prišla v formulo 1, so bolj ali manj končane. Težava: denar. Menedžer Mladen Jergović je obupal. Ob tem Hrvati letos morda ostanejo še brez prenosov dirk F1.

"Hrvatica v formuli 1. Če bo denar, pamet in želja, je to povsem mogoče," je jeseni o 17-letni zagrebški dirkačici Evelin Frank dejal Mladen Jergović, nekdanji sodelavec Bernieja Ecclestona, v zadnjih sezonah pa strokovni komentator na hrvaški televiziji in menedžer mladih dirkaških talentov. Punca je pozimi dirkala v zimski seriji angleške formule Renault. Ni ji šlo slabo. Vsi so bili prepričani, da ima talent, da lahko pride daleč. A žal se je zgodba končala! Seveda, pri denarju. Podobno kot v Sloveniji (saj poznate zgodbo Davida Rotarja, ki tudi letos ne bo dirkal) tudi na Hrvaškem ni posluha pokroviteljev, pa četudi imajo večje tržišče in Jergovića s poznanstvi v dirkaškem svetu.

Spremljanje dirk formule 1 na HTV je bila za številne slovenske ljubitelje tega športa alternativa Pop TV-ju oziroma so se tisti, ki jim Miran Ališić, ki se letos vrača na RTVSLO, ni povšeči, nadejali, da bodo F1 še naprej gledali na HTV. Žal temu ne bo tako. Hrvaška nacionalna televizija za razliko od slovenske nima denarja. Sicer še imajo pogodbo, a se dogovarjajo, da bi F1 v zameno za kakšne druge pravice odstopili eni od preostalih hrvaških postaj. Jergović bo morda sodeloval tudi z novim hrvaškim ponudnikom (če se ta sploh najde).

Velik nič
"Na žalost je od Evelin Frank nastal velik nič. Klasična balkanska zgodba: njena družina je veliko obljubljala, imeli smo trden dogovor, a ko je bilo treba začeti plačevati račune, so se začele zamude in težave," je nastalo situacijo za Žurnal24 začel pojasnjevati Jergović. "Ta hip je punca angleški ekipi, za katero je testirala in vozila zimsko serijo formule Renault, dolžna 60 tisoč evrov. Dolžna je tudi meni. Zdaj so na potezi pravniki. Bomo videli, kaj bo. Jaz sem z njo že prekinil sodelovanje ali bolje ona z mano, ker sem vztrajal, da se takoj poplačajo vsi dolgovi."

Jergović obupal
Mladen Jergović je s tem tudi obupal, da bi nekoč hrvaškega dirkača spravil vsaj na prag formule 1, saj zgodba Evelin ni prva, ki se je končala na tak način. "To je bil moj zadnji poizkus, da nekoga iz naše regije pripeljem v svet vrhunskega avtomotošporta. Imamo dirkaški talent, a žal ne mentalnega oziroma moralnega," je zaključil Jergović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.