Šport > Moto športi
12 ogledov

Konec z US F1!

Ambiciozen projekt iz nič narediti ekipo formule 1 je v letu propadel. (Foto: us Žurnal24 main
Pred letom dni se je začelo s toliko optimističnimi napovedmi, zdaj se je zgodba zaradi finančnih težav končala. US F1 je zaprla vrata tovarne in je v sezoni 2010 ne bo v formuli 1.
Campos je Hispanic
Druga nova ekipa, ki je imela finančne težave, Campos se poslej imenuje Hispanic. Ob Brunu Senni naj bi zanjo dirkal Indijec Karun Chadhok, medtem ko naj bi nesojeni član US F1 Jose Maria Lopez postal njihov rezervni dirkač.

Več tednov so solastnika Peter Windsor in Ken Anderson ter glavni mecen Chad Hurley iz YouTuba poskušali najti pot iz finančne krize za novo ekipo formule 1 US F1. Zdaj je sanj o prvi ameriški ekipi konec. Vsaj za letos. V torek je tovarna v Charlottu zaprla vrata, preostale uslužbence (tiste, ki niso že predčasno sami zapustili moštva) pa so poslali na neplačan dopust. Javnost o koncu za US F1 uradno sicer ni bila obveščena. Na klic kolegov iz Autosporta, ki je razkril novico, pa se je Anderson, presenečen, da je novica prišla na dan, odzval: "Fii smo sporočili, naj zadrži našo prijavo za nastopanje v formuli 1 do leta 2011. To bi sicer moralo ostati zaupno in tako več ne smem komentirati. Čakamo na njihov odgovor." Vprašanje je, ali bo Fia na US F1 sploh čakala eno leto. Fia bo 11. marca v Parizu odločala, ali bo US F1 dobila priložnost za sodelovanje v formuli 1 leta 2011. Kot je dejal Žurnalov vir iz US F1, sami mesta v formuli 1 ne bodo prodali kakšni drugi ekipi.

Tako se je odprlo mesto za novo 13. ekipo, torej za srbski Stefan, ki je na to priložnost čakal zadnji mesec (ti naj bi prav danes pokazali svoj dirkalnik ter dirkača Kazukija Nakadžimo in Jacquesa Villeneuva). Zdaj je na potezi Fia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.