Šport > Moto športi
12 ogledov

Kopanje brez posledic za Stanovnika

Miran Stanovnik za zdaj ni utrpel hujših poškodb in naj tako ostane do konca rel Žurnal24 main
Organizatorji relija Dakar so se odločili, da Miranu Stanovniku ne bodo odšteli časa, ki ga je izgubil v včerajšnji etapi zaradi padca v naraslo reko.

Po dramatični deveti etapi relija Dakar, na kateri je slovenski dirkač Miran Stanovnik pri prečkanju reke padel v vodo in zaradi popravila motorja izgubil dve uri in pol, so prireditelji danes edinemu slovenskemu udeležencu odšteli ta čas od skupnega seštevka, tako da je po novem etapo končal na 38. mestu.

Stanovnik je torkovo etapo sicer končal med zadnjimi, na cilj pa je prišel s skoraj tremi urami zamude. Vzrok je bilo nesrečno prečkanje reke pri nizki hitrosti (prireditelji so na tem delu trase hitrost omejili na 30 km/h), zaradi katere ga je skupaj z motociklom odneslo v naraslo reko.

Stanovnik je moral popolnoma razdreti in posušiti motor, nato pa je nadaljeval počasneje, saj se je bal, da bo pogonski agregat dokončno uničil še pred prihodom v tabor. Neprijetna dogodivščina se je navsezadnje le končala srečno, v Stanovnikovi ekipi pa so pred današnjim nadaljevanjem relija sklenili zamenjati pogonski agregat, zaradi česar bo po novih pravilih dirkač dobil 15 minut pribitka.

V popravljenih izidih je tako Stanovnik etapo končal na 38. mestu s 53 minutami zaostanka, skupno pa je zdaj 22. z nekaj več kot štirimi urami za vodilnim Cyrilom Despresom.

Komentarjev 1
  • JANEZ1958 22:31 08.februar 2012.

    Stanovnik,zdaj,pa je že čas ,da negaš zapravljat davkoplačevalski denar,pri toliko poskusih bi nekdo drug dosegel verjetno več!