Šport > Moto športi
12 ogledov

''Kritika se nanaša tudi na Schumacherja''

Schumacher Melbourne VN Avstralije Albert Park forumula 1 Mercedes EPA
Šef ekipe Mercedes in dolgoletni sodelavec Michaela Schumacherja Ross Brawn je razjasnil nekatere dvome, ki so se pojavili po objavi njegovih izjav, da naj bi bile za slabe rezultate dirkačev odgovorne napake ekipe. Brown je zatrdil, da se je kritika nanašala tudi na sedemkratnega svetovnega prvaka.

Ross Brawn je v enem izmed nemških časopisov kritiziral napake ekipe, ki naj bi bila odgovorna za slabše rezultate Michaela Schumacherja. Na vprašanje, kaj je mislil s tem, ko je Nemca opravičil krivde za neuspehe in razloge iskal izključno v ekipi, je Brawn nekoliko presenetil vse prisotne. "Ko govorim o ekipi, mislim tudi na dirkače," je zatrdil Anglež.

S svojimi komentarji se ni samo postavil v bran sedemkratnemu svetovnemu prvaku, ampak je del odgovornosti prenesel tudi nanj. "Ko rečem, da ekipa ni opravila dela pri Michaelu, mislim na vse. Mi, in to vključuje Michaela, skupaj dela nismo opravili dovolj dobro, ker ima Michael samo dve točki in to ni dovolj. Na te zadeve vedno gledamo kot kolektiv, ne gre za to, ali je napako napravil voznik ali ekipa, ampak za to, da skupaj nismo naredili dovolj in takšna je situacija s Schumacherjem. Pri Nicu gre nekoliko bolje. Seveda je bila zmaga odlična in mislim, da je v zadnjih treh dirkah Nico po številu točk na drugem ali tretjem mestu. Razlog, da je Michael osvojil samo dve točki, ni le v njem, ampak gre zasluga tudi tehničnim težavam in na to sem ciljal, ko sem govoril o napakah ekipe," je povedal Brawn.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.