Šport > Moto športi
19 ogledov

Krizni sestanek za bolj zanimive kvalifikacije

red bull sebastian vettel formula 1 Reuters
Mednarodna avtomobilistična zveza in vodje moštev formule ena naj bi se v kratkem sestali in se dogovorili glede novih pravil v kvalifikacijah.

Ob koncu meseca februarja se bodo moštva formule ena zbrala na testiranjih v Bahrajnu, Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) pa naj bi ta termin izkoristila tudi za urgentni sestanek. Z vodjni moštev, ki tekmujejo v formuli ena se bodo usedli za mizo in dogovorili o nujnih spremembah kvalifkacijskih pravil.

Zaradi potrebe varčevanja pnevmatik se namreč pojavljajo strahovi, da bodo dirkači preprosto izpustili zadnji del kvalifikacij, kar pa bi se močno poznalo pri gledanosti. Po poročanju medijev naj bi se na sestanku tako poredvsem poizkusili dogovoriti o spremembi pravila, ki določa, da morajo drikači dirko začeti na istih pnevmatikov, na katerih so končali kvalifikacije. 

Ali to pomeni dodaten set pnevmatik za zadnji del kvalifikacij ali kakšen drug manever bodo navdušenci nad tem športom tako ivzedeli v kratkem, obstaja pa tudi možnost podaljšanja časa zadnjega dela kvalifikacij. S tem bi namreč zagotovili vsakemu dirkaču vsaj dva najhitrejša kroga. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.