Šport > Moto športi
17 ogledov

Kubica dovolj nor, da sanja o naslovu

komi_kubica_bmw_afp Žurnal24 main
Poljski dirkač BMW-Sauberja Robert Kubica je v četrtek izjavil, da še vedno sanja o naslovu svetovnega prvaka. Za vodilnim Lewisom Hamiltonom pet dirk pred koncem zaostaja 18 točk.
 
 

Morda sem edini, ki je dovolj nor, da še razmišlja o naslovu prvaka.

Robert Kubica

 
Robertu Kubici, ki je trenutno tretji v skupnem seštevku, je vseeno, če je edini v moštvu BMW-ja, ki še sanja o naslovu prvaka. Poljak je edini, ki je letos stopil na najvišjo zmagovalno stopničko poleg dirkačev McLarna in Ferrarija. Kubica vidi upanje predvsem v tem, kar je lani uspelo Kimiju Räikkönenu, ki je še dve dirki pred koncem zaostajal 17 točk, na koncu sezone pa se je veselil naslova prvaka: "Glede na to, kaj se je zgodilo v lanski sezoni, ko je Räikkönen v dveh dirkah nadoknadil velik zaostanek, menim, da se kaj takega lahko zgodi tudi letos."  Moštveni kolega Nick Heidfeld, ki je na VN Belgije zasedel drugo mesto, trdi, da bo dal vse od sebe in se bo do konca sezone boril za naslov prvaka. Kubica, ki je prvič stopil na stopničke ravno v Monzi, pa se v prvi vrsti bori za svoje dosežke: "Z mojega vidika je vse jasno. Sem tekmovalen, in ko se borim na vso moč, se borim zase in ne za moštvo." Poljak pa si želi, da bi tudi njegovo moštvo še videlo možnosti za osvojitev naslova: "Dokler bo obstajala možnost, da lahko osvojim naslov, se bom boril. Upam in verjamem, da so v moštvu enakega mnenja."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.