Šport > Moto športi
18 ogledov

Kubica napovedal presenečenje

Schumacher je odvozil eno izmed boljših letošnjih dirk, na koncu pa so mu točke Žurnal24 main
"Dirkač je za dober rezultat v Monaku še posebej pomemben," izpostavlja Ross Brawn in računa na Schumacherja. S prvim mestom na tretjem treningu je presenečenje napovedal Kubica.
Na kvalifikacijah bo razplet zelo tesen. Na treningih je bilo v manj kot pol sekunde osem dirkačev in zato si dirkač ne bo smel privoščiti nobene napake. To soboto moramo biti popolni.
Fernando Alonso

Najpočasnejša in z najmanj prehitevanji, a vendarle najbolj prestižna in vselej spektakularna – dirka formule 1 na ulicah Monte Carla. Pred gledalci na jahtah, na balkonih luksuznih hotelov ali na tribunah za 700 evrov bo Ferrari dirkal za prvo zmago na monaški ruleti po devetih letih, Jenson Button bo zmago skušal ubraniti z McLarnom, na prejšnji dirki premočnemu Red Bullu pa bo zaradi karakteristike steze bliže tudi Michael Schumacher z Mercedesom. Še večje presenečenja pa lahko pripravi Robert Kubica z Renaultom, ki je bil najhitrejši na sobotnem treningu. Razlike so bili kot v četrtek zelo majhne: prva sedmerica je bila v razmeku manj kot pol sekunde. "Vse se lahko zgodi. Tukaj sem zelo samozavesten," sporoča Poljak. Edini od najboljših, ki na treningih ni našel pravega ritma, je bil s skoraj sekundo zaostanka Button (10. na tretjem treningu). Za dogodek treninga je poskrbel Fernando Alonso, ki je pred zavojem Casino raztreščil svojega Ferrarija in z le šestimi odpeljanimi krogi končal na 16. mestu.

Posebna dirka
"To je posebna dirka. Je velik izziv za vsakega dirkača," o Monaku govori zmagovalec Barcelone Mark Webber, čigar Red Bull lani tu ni bil najboljši. Če bi mu uspelo tudi to nedeljo, bi postal prvi Avstralec z zmago v kneževini po Jacku Brabhamu iz leta 1959. Če v kneževini zadnje leta ne gre tudi poskočnemu konjiču, gre toliko bolje njihovemu Fernandu Alonsu, ki je pokal iz rok kneza dobil že z Renaultom in McLarnom. "Znova bo najmočnejši Red Bull, a tudi McLaren bo imel dober vikend. Upam, da se nazaj v pravo formo vrnemo tudi mi, saj v Barceloni enostavno nismo bili dovolj hitri," razmišja najhitrejši na obeh četrtkovem prostih treningih.

V četrtek sem se vrnil v pravi ritem za to stezo. Mislim, da sem za soboto lahko zelo samozavesten, saj zlahka upravljal dirkalnik. Nekaj ekip ima prednost na hitrih odsekih, a teh tukaj ni in tekmeci smo tesno skupaj. Kvalifikacije bodo po moje zelo zanimive.
Michael Schumacher
Pozor na Mercedesa
"Dirkač je za dober rezultat v Monaku še posebej pomemben. Natančna in konstantna vožnja, hitrost in nadzor nad dirkalnikom. Vse to imata naša Michael Schumacher in Nico Rosberg," pred šesto preizkušnjo sezono izpostavlja vodja Mercedesa, Ross Brawn. "Z Mercedesom smo lani tu že dosegli sanjsko dvojno zmago. Letos nimamo najboljšega dirkalnika, a v Monaku se lahko vse zgodi." Še boljšega rezultata, kot je bilo četrto mesto minulo nedeljo, se nadeja tudi petkratni zmagovalec te dirke, Schumacher: "Četrto mesto mi je dalo dodatne motivacije za še boljše rezultate."

Gneča na kvalifikacijah
Na zadnjih desetih monaških dirkah je le petkrat zmagal dirkač z najboljšega startnega mesta. Danes ob 14.00 bodo kvalifikacije še toliko bolj pomembne, ker bo v prvem delu zaradi kar 24 dirkalnikov na ozki stezi velika gneča in tako se lahko opečejo tudi najboljši. Velika moštva so želela spremembo prvega dela kvalifikacij, a so bila manjša proti. "Pred leti je bilo nekaj običajnega, če so bila slabša moštva pet ali šest sekund počasnejša in si padel v gnečo. Takrat se ni nihče pritoževal, zdaj pa delajo neko dramo. Treba se je soočiti s situacijo," meni Adrian Sutil (Force India).

VN Monaka, Monte Carlo, 3. trening:

1. Robert Kubica (Renault) 1:14,806
2. Felipe Massa (Ferrari) +0,046
3. Mark Webber (Red Bull Renault) +0,139
4. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +0,232
5. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) +0,240
6. Michael Schumacher (Mercedes) +0,430
7. Nico Rosberg (Mercedes) +0,446
8. S. Buemi (Toro Rosso Ferrari) +0,731

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.