Šport > Moto športi
22 ogledov

Kubica se na dirke letos ne vrača

Robert Kubica bo izpustil prav vse dirke sezone 2011 formule 1. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Gerard Lopez, direktor ekipe Renault, je potrdil, da Robert Kubica letos zagotovo ne bo nastopil na dirki formule 1. Mogoče le jeseni dobi priložnost na kakšnem od petkovih prostih treningov.

"Robertu bomo poskušali dati priložnost na kakšnem petkovem prostem treningu, zagotovo pa njegova vrnitev na dirke letos ne bo mogoča," je pred šesto dirko sezone, ki bo ta konec tedna v Monte Carlu, dejal direktor ekipe Renault, Gerard Lopez. "Robert je preživel grozljivo nesrečo. Zdaj je pred njim najtežja naloga – povsem mora okrevati. Nihče ne ve točno, do kdaj mu bo to uspelo. Ne vemo ne mi, ne zdravniki, ne on."

Dirkača, ki si je resno poškodoval roko in nogo v nesreči z dirkalnikom za reli šestega februarja, nadomešča Nick Heidfeld. A zdi se, da nemški dirkač in Vitalij Petrov letos nista unovčila vsega potenciala, ki ga ima njun dirkalnik. Na prvih dveh dirkah sta dosegla vsak po eno drugo mesto, nato pa je Renault poniknil v zlato sredino. Po petih dirkah sta Heidfeld na sedmem in Petrov na devetem mestu. Monaška VN ta vikend pa je priložnost, da dokažeta svoje sposobnosti, saj naj bi zavita in počasna steza dobro ustrezala njihovemu dirkalniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.